[
Moderator: Grupa DFA
korzon napisał(a):Cześć. Myślałem że emigrowaleś szlakiem bałkańskim
Fajnie że "walczysz nadal".
Wiadomo trzeba poczekać na rozrost flory . Akwarium może fajnie wyglądać, fajne kamolki .
Troszkę się przyczepie do kamieni , dałeś 4 - nie za bardzo symetrycznie ? No i ułożone w jednej prostej lini.
Dodałbym jeszcze jeden albo odjał i porozstawial (tył, przod) dla efektu głębi.
Aha jeszcze podłoże, tylko 18l dałeś?
korzon napisał(a):Nie no, teraz nic nie ruszaj. Jest ok . Teraz tylko czekać.
korzon napisał(a):Z ilością podłoża to mój błąd. Na foto wygląda dobrze i to mnie zmylilo ze tylko 18l. Przecież to 112l
korzon napisał(a):Co do henka to ludzie różnie mówią, u mnie rośnie ladnie w jednym akwarium w cieniu a w innym jest max doswietlony i różnicy nie widzę.
korzon napisał(a):Na razie bym nie nawozil niczym prócz CO2. Startując na starej wodzie i dojrzałym filtrze można nawozic od razu.
Ja zawsze dawałem macro już od startu ale przy innych roślinach. Jak nie robisz testów (ja nie robię ) to zauważysz niedobory u henka , wtedy można pomału dawać micro. No i przycinka ile się tylko da żeby się zageszczalo.
Literówki są efektem klikania z tel. Sorki
korzon napisał(a):Opinia : bardzo fajnie wszystko zarasta, + dla łodygowców.
Krytyka : brak dużego głaza .
Tak poważnie, nie widzę na żywo ale tak mi się wydaje że ten głaz gdyby został i za nim łodygowce to chyba lepiej by było. Nie wiem ,tak mi się to widzi. Kamienie, które zostały są trochę małe a ten wielki klamot "robił robotę ".
Mogę się mylić bo obraz na żywo inaczej oddaje ogólny widok. Gratulacje za trawnik.
-- 29 kwi 2017, o 18:44 --
Aha , jeszcze jedno. Tło to pewnie nie jest naklejane na szkło? Strasznie odbija wszystko. Sorki że się czepiam , najważniejsze to co w środku szkła. Dla mnie trawnik bomba. Rotala przerosnie bacopę.
antek1981 napisał(a):No i się udało. Widzisz jakie to proste? Gratulacje. Wszystko super.
Widziałem filmik z bomblowania roślin - rewelacja. Oby tak dalej.
zwierzak napisał(a):Bomblowanie było po cięciu ?
Widzę że u ciebie też bakopa puszcza korzenie ponad powierzchnią.
Faje akwa. Glony na kamieniach to cały urok - jak dla mnie.
zwierzak napisał(a):Ojjjj będąc żartobliwy powiedział bym że wygląda jakby krowa narobiła. Dość nieciekawa sytuacja. To dobre posunięcie z kamieniem.
Ps. Widziałem że szukasz RC. Wpadaj do mnie z jakimś pojemnikiem to z 10-20 dam od ręki. Symbolicznie dobra czekolada z orzechami. Browara nie piję Jak coś pisz na priv
dziegan napisał(a):krewety ładniejsze niż moje
zwierzak napisał(a):Ostatnio często się zdarza na aktywnym podłożu mieć sinice.
Gdzie się podziały krewetki ?
No i fajnie teraz wygląda akwarium.
korzon napisał(a):Akwarium wydaje się być nieco większe, zielsko b. ładne.
Brak mi jedynie jakiegoś korzenia ale ja już tak mam
Rotalki super...
Kimo58 napisał(a):Jak się brzanki sprawują? Dużo dobrego o nich słyszałem i tak się zastanawiam czy nie dodać ich do listy życzeń na przyszłość
Pozdrawiam
mariop3 napisał(a):Witam. Widać, że przycinka i zagęszczanie roślinek Ci wychodzi. Glonów nie widać i bardzo dobrze. Rybki mają sporo miejsca do pływania. Jednak brakuje mi czegoś większego, ale to mi, i mimo wszystko akwa się podoba.
Pozdrawiam
przerwa_92 napisał(a):PS. Jedyne co mam większe to filtracja i Co2 (ogólnie technika)
mariop3 napisał(a):Witam. Ja rozwielitki miałem we wiadrze na dworze w pełnym słońcu. Musisz dostarczyć jak najwięcej światła, najlepiej słońca i temperatura musi być dość wysoka.
Pozdrawiam i gratuluję kolejnego aka
korzon napisał(a):Jak spisuje się reaktor ? Tzn. chodzi o to czy wylotem filtra bąbelki uchodzą (dużo? , mało? ) czy 100% się rozpuszcza ? Mam z Ali... trochę inne i sporo gazu idzie w kosmos mimo iż max 2b/1s dozuję.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość