Weloniastych już nie mam a ten albinos to zwykły jest jeśli o niego chodzi Czekam aż maluchy zwykłych podrosną, oddam i będzie już coraz lepiej Za bardzo syf mam przez dużą ilośc ryb, w ogole wode mam herbacianą bo doszły 2 korzenie i troche mnie wkurza że ta woda taka ale już trudno, robie podmianki ale to chyba nic nie da i tak
-- 18 paź 2022, o 16:01 --
Hejo, trochę się u mnie pozmieniało, rybki wprowadziły się do nowego akwarium w nowe miejsce we wrześniu 2020. W lipcu 2021 odszedł mój ulubieniec zbrojnik albinos, miał 7 lat. Miał dziwną narośl na pyszczku, ludzie na grupie akwarystycznej pisali że to był może rak, nie spotkali się z z czymś takim, żył z tą naroślą kilka dni i padł. Wyglądał jakby miał mordkę napompowaną :/ Parę dni po stracie wziełam spowrotem od brata do siebie samiczkę zbrojnika niebieskiego która ma też 7 lat i sobie żyje nadal (rozdzieliłam ich kiedyś bo co chwila młode były) Pod koniec października 2021 zamieszkały u mnie 2 malutkie L201, za kilka dni jeden z nich padł :/ (może był słabszy nie wiem.. szły do mnie kurierem moze stąd przyczyna ale drugi żyje do dziś) Z milszych rzeczy urodziły mi się 2 kiryski pandy (pewnie było ich wiecej ale 2 się uchowały)
Nie zakładałam nowego tematu bo to jest ten sam litraż tylko akwarium w innym mieszkaniu i nowe jest tylko pokrywa stara
Aktualizacja:
Zwierzaki:
Zbrojnik niebieski, Panaqolus maccus L-104 (parka), Peckoltia vittata L-015 (parka), Zbrojnik L201, 3 Piskorki Kuhla, 8 Fantomów czarnych, 4 Kiryski Panda, Ampularia, Świderki, Zatoczki, Rozdętki
Rośliny:
Microsorium, Anubias barteri nana, Ludwigia repens green, Limnophila sessiliflora, Hydrocotyla sp. Japan, Synnema hygrophila difformis, Bucephalandra Deep Purple, Cryptocoryne wendtii brown