jako nowy forumowicz, wszystkim razem i z osobna "cześć".
Po 10 letniej przerwie ponownie zaczynam bawić się w akwarystykę.
Poniżej mój zbiornik:
i to co mam pod zbiornikiem
A oto opis:
-wymiary: 120 x 50 x 60h
-oświetlenie: AQUAEL LEDDY SLIM PLANT lampa LED 36W - 3 szt (2x plant + 1 x sunny)
-filtracja: kubełek JBL e1902 GreenLine z prefiltrem HW-603 oraz skimmer Eihem Sim 350
-ogrzewanie: Eihem 250W
-dodatkowe wyposażenie: DIY reaktor CO2 narurowy
-obsada: 6 paletek, parka Ramirez, 16 szt. hokejówek, 11 szt. kirysków Sterby, 2 szt krewetki filtrujące Atyopsis moluccensis oraz 1 szt Atya Gabonesis, 1 otosek przyujściowy i 1 krewetka amano, kilka ślimaków helenki, neritiny, rogowe
- roślinność: lotos tygrysi 1 szt. żabienica amazońska 1 szt, Hydrocotyle Japan, Hemiantus niski, Eleocharis parvula, Ludwiga Repens, Cryptocryna, Flamemos, Rotalia, Anubias
- parametry wody na 09.12.2018: akwarium na wodzie RO; PH 7.0; KH 3; GH 7; CO2 6; NH3 0.015; NO2 0.025; NO3 20; PO4 0.1; Fe 0.09; K 10 (testy zooleka)
- wiek zbiornika - od sierpnia 2018,
- dekoracje korzeń, skały, piasek
- podłoże: AQUA ART AQUA Substrate Pro + żwirek + plaża i front z piasku 1 mm kreisel
Nie jest lekko, grzebie w akwarium, przycinam, wycinam, naprawiam co zepsuje i staram się szybko narobić potrzebną wiedzę, a problemów mam sporo. O czym na pewno napiszę na forum z prośbą o rady.
Pozdro
Przemek
ps. ten pływający termometr to tylko na chwilę był i akurat na fotę się załapał