Zobaczymy, raczej będzie takie tło, to tak w nagrodę za prawie 12 godzin wyklejania tej ścianki

Przynajmniej do czasu jak mi nie przejdzie i nie dosadzę więcej roślin...

Zielsko będzie po weekendzie.
Dzisiaj w końcu skompletowałem i pokleiłem hydraulikę. Tu wielkie podziękowania dla Argusa, jako jedyni mieli klamoty na miejscu i pomimo nieczynnego sklepu mogłem dobrać brakujące elementy
Samo klejenie chwilę zajęło, dół instalacji zrobiłem na zwykłych złączkach hydraulicznych 32mm - łatwiej było regulowanymi kolankami podpiąć się do syfonu w ścianie.
Sumpa na razie nie będzie, może zimą się za niego wezmę. Na razie podłączyłem filtr do kranówy oraz odpływ. Wstępnie przetestowane i śmiga, jutro sprawdzę szczelność śrubunków.
Parę fotek z montażu.

-- 29 wrz 2016, o 21:57 --
Akwarium w końcu zalane

Rośliny kupiłem na allegro od akwarystów, monte carlo dzieliłem na kępki i pęsetą w żwir, blyxa dotarła w gorszym stanie. Dałem pod nią pałeczki nawozowe do storczyków, a do wody trochę szyszek olchowych oraz carbo i potas - na razie będzie ok. 30ppm tygodniowo z K2SO4.
Wystartowała też stała podmiana wody, kapie gdzie 0,5-0,7l/godzinę i dla łatwiejszego startu wypłukałem gąbki i kubełek z krewetkarium.
Pytanie za 300zł - pchać się w CO2?