Serqu napisał(a):Po kolei i od początku.
Z roślin pozbyłbym się żabienicy, ponieważ zajmie ci pół akwarium. Za to dołożyłbym jakiegoś łodygowca dzięki któremu pozbędziesz się nadmiarów.
Nadmiarów czego???
P/S: Jęśli ktoś ma na zbyciu z chęcią przygarnę za piwo
Często ktoś oddaje rotale i ludwigie albo hygrophilie, więc będzie cię to kosztować browara albo dwa. Po trzech miesiącach od startu będziesz mógł się ich pozbyć.
Czyli mają one być tylko w celu filtracyjnym na chwilkę ???
Jeśli chodzi o oświetlenie to zamiast niebieskiej świetlówki, spraw sobie groluxa o barwie różowej, twoje rośliny będą ci wdzięczne.
Dołożyłem czerwone ledy do oświetlenia bo akurat miałem wszystko potrzebne na stanie w domu. ( brak kasy zmieniam silnik w aucie i bieda chwilowa )
Fotka:
Po około 2 tygodniach wpuściłbym krewetki. Zarówno Amano jak i Red Cherry. Zajmą się one twoim mchem, oczyszczą go i utrzymają w dobrej formie.
OOO fajnie nie wiedziałem, że to takie czyścioszki
Serqu napisał(a):Jeśli chcesz oczyścić wodę to włóż do filtra włókninę. Powinna ona wyłapać pływające drobiny. Jeśli to nie pomoże to możesz zainwestować w Purigen.
Chyba będę musiał bo włókninę mam i nie pomaga za bardzo
Dzięki za wszystko co napisałeś bardzo pomocne to było
Szymijohn napisał(a):To co powiedział na temat węgla
Morfi napisał(a):Dopowiedział na temat węgla
Dzięki teraz wiem jak działa węgiel a przy okazji jak zeolit
-------------------------------------------------------------------------------
A teraz coś co chyba jest glonem ale nie jestem pewien bo jest przeźroczyste i oblazło korzeń i fruwa po dnie w kawałkach
Fotki poniżej
Nie martwię się tylko spokojnie pytam .................................... Nie no martwię się kurcze co to za badziew lata mi po moim zaje... fajnym baniaczku