[
Moderator: Grupa DFA
Serqu napisał(a):Poszukaj w necie opisu baniaka o nazwie "The Tree" Norberta Sabata. Twój układ będzie bardzo podobny.
Poniżej wypiszę elementy nad którymi powinieneś się zastanowić:
- Ustaw korzeń mniej centralnie, przesun go w którąś stronę.
- Trawnik koło hydrokotyli. Ciężko będzie ci upilnować żeby się nie przerastały. Może lepiej zrobić z jednej strony trawnik a z drugiej hydrokotylę.
- Brak roślin drugiego planu. Za trawnikiem będzie stała ściana łodygowców, chyba że będziesz pilnował i formował je w kule. Wtedy patrz kolejny punkt.
- Zbyt dużo gatunków łodygowców. Ciężko będzie uformować w rozsądny kształt. Darowałbym sobie nużaniec i kabombę. Chyba ze tylko na start do wchłonięcia nadmiarze.
I to chyba będzie na tyle na początek.
Serqu napisał(a): Natomiast na trzeci plan spokojnie 2-3 gatunki wystarczą.
Serqu napisał(a): Całą aranżację ułożyłbym w trójkąt.
Serqu napisał(a):
O cuś podobnego do tego.
Serqu napisał(a):Chodzi o sam układ w baniaku. Trójkątny. Wyżej z prawej strony, niżej z lewiej. Oczywiście to tylko moja propozycja.
MasterBlaster napisał(a):jestem ciekaw recenzji tego Hydora 450
frasunek30 napisał(a):Każdemu podoba się co innego i jak dla mnie linijki i symetrii nie ma bo to efekt foto taki wyszedł a to dopiero początek istnienia akwarium jest więc dajmy troszkę czasu na rozwój sytuacji
PietrasFAZM napisał(a):I gdzie ta symetria, niczym od linijki ? A no zarosło i to dosyć ciekawie.
Baniaczek mi się podoba, Sławku proszę cię zrób że co z tymi kokosami
Serqu napisał(a):Co do symetrii to to zgubiła się w gąszczu roślin, więc nie ma tematu. Zgubił się niestety również układ aranżacji.
Będziesz coś formował z roślin czy pozostawiasz dżunglę? Ma ona swój urok ale myślę że przy odpowiednim formowaniu da się coś więcej wycisnąć.
Pozostają jeszcze kokosy. Postaraj się żeby zarosły jak najszybciej albo ukryj je gdzieś w gąszczu roślin. Jest to element aranżacji na widok którego mnie trafia. Bardziej mnie nerwią tylko zamki, statki lub nurkowie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość