Oczywiście postaram się zrobić filmik z karmienia

Może na jutro... Oczywiście będzie to film z dziennego karmienia bo tego co się dzieje nocą chyba nie dam rady uchwycić, choć może przy latarce coś tam będzie widać

Wiem miał być film ale jeszcze go nie ma, byłem troszkę zajęty poprawieniem jakości wody
Wczoraj wstawiłem Armatkę Torfową bezpośrednio do Sumpa . Do tej pory stała w piwnicy . Nie będę już nosić wiaderek itd.
Rura 50mm długa na 50cm Od dołu jakieś 7cm Watoliny -torf - Watolina 2 cm. Watolinę od góry dałem dlatego ze Gdyby woda za szybko kapała i miała się przelać górą to niech wyleje się czysta a nie razem z torfem .
Rura stoi sobie swobodnie na dnie . W dolnej krawędzi są wycięte 2 okienka aby woda mogła się swobodnie wydostawać Do Sumpa .
Teraz kilka fotek

W tej chwili kapie woda czysta ( ciepła) z Sieci ale równie dobrze mogę Armatkę postawić pod ten zawór kulowy z czarowną rączką . Wtedy będzie kapać woda z akwarium . Zdaję sobie sprawę że po czasie poziom wody w komorze pompy się podniesie . Wtedy spuszczę wodę korzystając z zaworu przy prawym kominie i nadmiar pójdzie do beczki za domem . Można by się pokusić i zrobić stałą podmianę robiąc jeszcze jeden przewiert przez ścianę na odpowiednim poziomie ale myślę ze w tej chwili jest mi to nie potrzebne .Rośliny w hydroponice może nie powalają tempem wzrostu ale poziom NO3 na poziomie nie wyższym jak 10 nastraja optymistycznie .
Parametry wody po przefiltrowaniu to Ph 4,5-5 ,KH 0-1. Wkład z torfu wystarcza na około 100l wody Ja zamierzam go wymieniać raz w tygodniu .
Tak na osłodę fotka całości