Mamy już temat w którym wiemy ile mamy razem wody.
Pomyślałem, że można założyć temat w którym dzielimy się swoimi spostrzeżeniami na temat żywienia naszych rybek i innych wodnych żyjątek.
Chętnie bym się dowiedział co karmicie i czym (mrożony/suchy/żywy). Mile widziane również uzasadnienie dlaczego tak (bo to zdrowe/tanie/z lenistwa itp.)
Źródła pokarmu również mile widziane

Ja zacznę może

W towarzyskim akwarium w którym mam sumy szkliste/danio pręgowane/neony inessa/tęczanki filigranowe i otoski sypię pokarm suchy firmy Tropical - Tak mi poradzono w Ikoli, żeby ładnie wybarwić rybki. Karmię średnio raz/dwa dziennie, przez 5-6 dni w tygodniu. 1 dzień głodzę.
Ponadto raz na tydzień/dwa stosuję mrożoną ochotkę dla urozmaicenia. Co spadnie na dno zjedzą mi raczki, ponadto raczki dokarmiam mrożoną stynką.
Młode raczki które mam regularnie co 2 tygodnie karmię karmą dla krewetek (Zakładam, że ta karma pomaga w budowaniu pancerza i linieniu) oraz pyłkiem pszczelim bo zawiera dużo witamin a mam do niego łatwy dostęp gdyż teść ma pasiekę.
Chciałbym dołączyć pokarm żywy, ale nie wiem, co byłoby dla moich podopiecznych najlepsze.
A Wy? Co serwujecie swoim zwierzakom ?