.

Drodzy akwaryści!

Rabaty dla forumowiczów DFA
Kliknij tutaj aby dowiedzieć się więcej


glony nitkowe przy podaniu co2

[ Komentarze Facebooka]

Największa zmora każdego akwarysty.Wszystko na ich temat w tym dziale

Moderator: Grupa DFA

Re: glony nitkowe przy podaniu co2

Postprzez sterylny » 22 mar 2014, o 20:24

nawozy podawałem zawsze przed zapaleniem. :) chciałem się upewnić czy te sole mogę podawać rano k2so4 wraz kh2po4 które dotrze do mnie w poniedziałek . Co do światła to zrobiłem mix jak Andrzej napisał na czasie dotrze te 24w w trzonku t5 to dopnę i gitara. roślinki mają się dobrze , a nawet lepiej STAJĄ SIĘ BARDZIEJ SOCZYSTE. i glonów zero , PRZY BIMBROWNI PO 3 DNIACH SYPAŁO NITKAMI :v: uzbrajam się w cierpliwość jak by ktoś miał wąkrotkę, HYGROPHILAP to chętnie bym przyjoł oraz inne roślinki łatwe na początek TAK NIE CHCE ZA DARMO , RACZKUJĘ I WOLĘ SIĘ NIE SPIESZYĆ .PARAMETRY KRANÓWKI DOŚĆ DZIWNE TU U NAS :x
Sterylny-bojownik
Avatar użytkownika
sterylny
Użytkownik
 
Posty: 186
Dołączył(a): 19 mar 2014, o 17:14
Lokalizacja: GÓRA ŚLĄSKA

Re: glony nitkowe przy podaniu co2

Postprzez sterylny » 22 mar 2014, o 20:42

temat światła to prawie historia ZROBIŁEM MIX JAK kolega Andrzej napisał, po niedzieli zaprzyjażniony ziomek załatwi zestawik do podpięcia będzie to 24W w belce t5, świetlówka według waszej opinii :) dokupię osobno, NAWOZIŁEM ZAWSZE przed zapaleniem się światło czyli git, moje pytanie miało mi wyjaśnić czy kh2po4 mogę podać wraz k2so4 i tyle. dziękuję wszystkim za pomoc,bardzo . CHętnie bym przyjoł nadwyżkę roślin łatwych podoba mi się wąkrotka białogłowa, oraz hygrphilap , chyba dobrze napisałem, w zamian mogę dać strzykawki itd. oraz . zestaw kropelkowy jako licznik bąbelków , dziś z nudów zmierzyłem kranówkę i trochę dziwne te wyniki no cóż :]
Sterylny-bojownik
Avatar użytkownika
sterylny
Użytkownik
 
Posty: 186
Dołączył(a): 19 mar 2014, o 17:14
Lokalizacja: GÓRA ŚLĄSKA

Re: glony nitkowe przy podaniu co2

Postprzez zygmuntpompa » 23 mar 2014, o 10:34

Mogę się podzielić wąkrotką i pistią.
pozdrawiam zygmuntpompa
Avatar użytkownika
zygmuntpompa
Donator
 
Posty: 497
Dołączył(a): 15 kwi 2013, o 07:44
Lokalizacja: wrocław

Re: glony nitkowe przy podaniu co2

Postprzez sterylny » 23 mar 2014, o 12:14

fajnie że ktoś ma wąkrotkę . do przedmówcy pisałem na e-mail informację ., dziękuje. za interesowanie,tak przy okazji podam dzisiejsze parametry , I PROSZĘ O ANALIZĘ oto one GH-12, KH-8, PH-7,PO4<O,O2 ,i tu zacznę podawać kh2po4 jak pisał Andrzej ,FE-0,1, KRANÓWKA TEŻ MA PO4<0.02, glonów brak :v: :v: Kalkulator CO2 wyliczył 24ppm, podmiana wody zrobiona bez dodania wody RO. Małymi kroczkami , ale do przodu wchodzę w świat soli, FAJNIE ŻE TRAFIŁEM NA TO FORUM :brawo: .BARDZO mi to ułatwia i pomaga , dzięki Wam , wielki szacun dla WAS :) :) MOŻE KIEDYŚ JA POMOGĘ??? :oops: pozdrawiam wszystkich :oops:
Sterylny-bojownik
Avatar użytkownika
sterylny
Użytkownik
 
Posty: 186
Dołączył(a): 19 mar 2014, o 17:14
Lokalizacja: GÓRA ŚLĄSKA

Re: glony nitkowe przy podaniu co2

Postprzez sterylny » 25 mar 2014, o 20:39

Dodatkowa świetlówka jest już w akwarium, jest to,SYLVANIA GROLUX,tak, jak pisaliście dołożyłem roślinną,. A teraz proszę o opinie czy lepiej zapalać cały zestaw oświetleniowy przez 7, lub 8 godzin dziennie w pierwszym tygodniu, i go wydłużać co tydzień . czy świecić tak jak świeciłem 10 godz licząc w tym groluxa zakupionego.PROSZĘ O OPINIE.POZDRAWIAM
Sterylny-bojownik
Avatar użytkownika
sterylny
Użytkownik
 
Posty: 186
Dołączył(a): 19 mar 2014, o 17:14
Lokalizacja: GÓRA ŚLĄSKA

Zostaw komentarz

Poprzednia strona

Powrót do Glony - identyfikacja i zwalczanie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości