.

Drodzy akwaryści!

Rabaty dla forumowiczów DFA
Kliknij tutaj aby dowiedzieć się więcej


Kostka lipowa - opinie

[ Komentarze Facebooka]

Ogólne dyskusje nt. sprzętu, jego specyfikacji i zastosowania

Moderator: Grupa DFA

Kostka lipowa - opinie

Postprzez slavio » 2 cze 2015, o 10:49

Czesc

Zamierzam kupic nową kostkę lipowa do swojego 45l zbiornika.

Czy mozecie coś polecić lub odradzic?

Jesli to możliwe to dodajcie zdjecia pracujących kostek.


Slavio
slavio
Donator
 
Posty: 697
Dołączył(a): 23 lut 2012, o 20:19
Lokalizacja: Wroclaw

Re: Kostka lipowa - opinie

Postprzez frasunek30 » 2 cze 2015, o 12:01

Witam a nie lepiej samemu zrobić dyfuzor z drewna lipowego i strzykawki ??? W mnie tak zrobione i wszystko extra się rozpyla.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
frasunek30
Stały bywalec
 
Posty: 285
Dołączył(a): 21 lut 2014, o 20:01

Re: Kostka lipowa - opinie

Postprzez Morfi » 2 cze 2015, o 13:31

Przerabiałem u siebie kostkę lipową oraz dyfuzor ze strzykawki .... kostka po tygodniu zaczęła puszczać duże bąble ... natomiast strzykawka działa już dobrze od roku :)

Ja kopiłem gotowca na allegro za jakieś grosze
aktualne 125l After the apocalypse -> post44599.html#p44599
zakończone 192l NEST -> nest-t4323.html
zakończone 192l RED HILLS -> red-hills-t5683.html
zakończone 192l RIVERSIDE -> riverside-t6376.html
Avatar użytkownika
Morfi
Donator
 
Posty: 528
Dołączył(a): 7 lip 2014, o 18:11
Lokalizacja: Jelenia Góra

Re: Kostka lipowa - opinie

Postprzez slavio » 2 cze 2015, o 13:48

frasunek30 napisał(a):Witam a nie lepiej samemu zrobić dyfuzor z drewna lipowego i strzykawki ??? W mnie tak zrobione i wszystko extra się rozpyla.


Ale tak iść do parku, wyciąć lipe, wytoczyc wałek (jeszcze kupic tokarke) i gotowe?

A tak na serio to myślałem o różnych sprzedawcach na allegro lub producentach (jbl, aqua medic, inne)

Slavio
slavio
Donator
 
Posty: 697
Dołączył(a): 23 lut 2012, o 20:19
Lokalizacja: Wroclaw

Re: Kostka lipowa - opinie

Postprzez grzanka » 2 cze 2015, o 15:40

Ja kupiłem na allegro jakąś najtańszą, dość szybko wyleciał wężyk z kostki i musiałem kleić, a po kilku tygodniach zaczęły lecieć takie duże bąble, że to przestało mieć sens.
grzanka
Użytkownik
 
Posty: 30
Dołączył(a): 15 sty 2015, o 23:36

Re: Kostka lipowa - opinie

Postprzez PietrasFAZM » 2 cze 2015, o 17:10

Witam!

Ja w swojej kostce mam własnej roboty dyfuzorek z kostki lipowej i o niebo jestem bardziej zadowolony z jej pracy niż gdy miałem spiek ceramiczny.
Sam dyfuzor z kostki zrobiłem sam bez żadnej tokarki, nożyk do tapet i jazda z drewienkiem. Jedynie co to drewno w trakcie obróbki było suche, w strzykawkę wciskałem suche drewno tak by było to dość mocno umieszczone, gdy drewno namokło nie było możliwości by korek wysuną się.
PietrasFAZM
Nowicjusz
 
Posty: 13
Dołączył(a): 18 sty 2015, o 00:45

Re: Kostka lipowa - opinie

Postprzez frasunek30 » 2 cze 2015, o 18:25

Mi to zajęło zaledwie 10minut roboty a uciechy jest sporo ale jak na łatwiznę iść to iść proszę to link

http://allegro.pl/dyfuzor-co2-bardzo-do ... 59041.html
frasunek30
Stały bywalec
 
Posty: 285
Dołączył(a): 21 lut 2014, o 20:01

Re: Kostka lipowa - opinie

Postprzez slavio » 2 cze 2015, o 21:39

frasunek30 napisał(a):Mi to zajęło zaledwie 10minut roboty a uciechy jest sporo ale jak na łatwiznę iść to iść proszę to link

http://allegro.pl/dyfuzor-co2-bardzo-do ... 59041.html


Kolego Frasunek30 chciałem zapytać czy warto kupować najtańszy dyfuzor za 4 zł czy też warto zainwestować w kostkę jednej z renomowanych firm np.:
http://allegro.pl/kostka-lipowa-sander- ... 44717.html
http://allegro.pl/jbl-areas-marin-65mm- ... 78431.html
http://allegro.pl/aquamedic-kostka-lipo ... 36640.html

Szukać na allegro potrafię ;)

Kostkę z lipy zrobiłbym sobie sam, ale nie jestem dobrym denrologiem i nie wiem gdzie w okolicy znajdę lipę

pozdrawiam
Slavio
slavio
Donator
 
Posty: 697
Dołączył(a): 23 lut 2012, o 20:19
Lokalizacja: Wroclaw

Re: Kostka lipowa - opinie

Postprzez Rumbler » 4 cze 2015, o 12:00

Nie jestem zadowolony z kostki, kupiłem jakiąś markową i droższą, ale też jest słaba. Puszczała duże bąbelki zaraz koło klejenia - dopiero porządna terapia super glue poprawiła jej pracę. Tak czy siak niedługo będę robił dyfuzorki ze strzykawki i lipy.
Poprawnie: "wyślę Ci ten list", "oddam Ci za darmo", "każdy Ci to powie"
Niepoprawnie: "wyślę Tobie ten list", "oddam Tobie za darmo", "każdy Tobie to powie"

Poprawnie: "mnie się to podoba", "czy Tobie też się to zdarza?", "Podoba mi się to, a Tobie?"
Niepoprawnie: "mi się to podoba", "czy Ci też się to zdarza?", "Podoba mnie się to, a Ci?"
Rumbler
Użytkownik
 
Posty: 134
Dołączył(a): 16 mar 2015, o 11:50
Lokalizacja: Wrocek [Krzyki]

Re: Kostka lipowa - opinie

Postprzez Rumbler » 4 cze 2015, o 12:00

Nie jestem zadowolony z kostki, kupiłem jakiąś markową i droższą, ale też jest słaba. Puszczała duże bąbelki zaraz koło klejenia - dopiero porządna terapia super glue poprawiła jej pracę. Tak czy siak niedługo będę robił dyfuzorki ze strzykawki i lipy.
Poprawnie: "wyślę Ci ten list", "oddam Ci za darmo", "każdy Ci to powie"
Niepoprawnie: "wyślę Tobie ten list", "oddam Tobie za darmo", "każdy Tobie to powie"

Poprawnie: "mnie się to podoba", "czy Tobie też się to zdarza?", "Podoba mi się to, a Tobie?"
Niepoprawnie: "mi się to podoba", "czy Ci też się to zdarza?", "Podoba mnie się to, a Ci?"
Rumbler
Użytkownik
 
Posty: 134
Dołączył(a): 16 mar 2015, o 11:50
Lokalizacja: Wrocek [Krzyki]

Zostaw komentarz


Powrót do Ogólnie o sprzęcie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

cron