Witam
Niestety zamiast planowanego zbiornika 200l (kasa, kasa, kasa ) muszę się zadowolić na otarcie łez kostką 20l
Mam już kostkę 25x25x30 float, narożniki, podłoże i filtr Fan-1 z niefabryczną dużą gąbką i deszczownią (jeszcze z pierwszego akwarium docelowo będzie może jakaś chińska kaskada ) oraz termometr.
Nad grzałką się zastanawiam - w pokoju panuje 20 -21"C.
Brakuje mi szybki nakrywowej i lampki - chyba będzie aquael decolight 9W (chciałem 11W ale jest za długa 28cm a kostka ma 25 cm)
Planowana obsada to na początek RC z obecnego towarzyskiego potem może w przyszłości CR.
Jeszcze nie zdecydowałem jaka będzie aranżacja więc jak ktoś ma na zbyciu to chętnie odkupię za rozsądną cenę (kasa, kasa, kasa ) lub za piwko, czekoladę itp. jakieś obiekty dekoracyjne:
- jakiś nieduży korzeń (coś w stylu red wood moor),
- może jakieś kamienie (coś w stylu scenery stone lub dragon stone jakie mają w belio),
Generalnie to ciągle nie mam dopieszczonego pomysłu na aranż takiego małego baniaczka, który nie ukrywam będzie zależny od tego co uda mi się kupić.
Ewentualnie jak ktoś potrzebuje mogę w zamian oddać worek białego piasku akwariowego - kupiony w ikola, nigdy nie otwarte opakowanie, będzie tego na oko ze 3 litry)
Jak macie jakieś rady na początek co do aranżu to też proszę tu śmiało pisać