Miałem dłuższą przerwę zrobić z umieszczaniem kolejnych zdjęć, ale po dzisiejszej sesyjce wpadło mi w oko kilka fotek... Więc sorki, ale musiałem
Na początek maluszek, prawdopodobnie KK - 2-3 dniowy:
I sesyjka mamuśki i jej pociech - jak dla mnie petarda
Niewiele ostatnio czasu przed baniaczkami z aparatem - więc tylko dwie fotki
Green Jade - jeden z pierwszych maluszków - 2/3 dzień życia:
KK
-- N, 31 maja 2015, 13:35 --
Dzień dziecka już jutro, więc maluszki celem aparatu:
Green Jade:
Taiwany:
TaiTiBee, niestety kryją się skutecznie i naprawdę rzadko okazja na ustrzelenie:
-- So, 6 czerwca 2015, 19:48 --
Kilka nowych fotek maluszków:
Baniaczek TaiTiBee
Taiwany
Green Jade
Yellow
-- So, 20 czerwca 2015, 22:11 --
Kilka fotek:
GJ - maluchy dorastają, już około centymetra mają - niektóre ładną barwę łapią, inne podobne do rodziców... W przyszłości selekcja będzie ostra potrzebna.
U żółtków kolejna mamusia biega - z pierwszego porodu niewiele wyszło, naliczyłem 7 sztuk na raz. Za to ta już blisko (oczka maluszków widać) i wypełniona po brzegi:
Pand i BB dawno już nie fotografowałem, jakoś pospolite mi się wydają ostatnio... Za to przed WR i KK często przesiaduję. A są powody:
U taitibee coraz więcej różności, ale albo nie chcą dać się złapać obiektywowi, albo za małe i za daleko... Z tego baniaczka niedługo będę chciał się pozbyć wszystkiego co białe (około 20-30 sztuk) z wyglądu SW i Crystal (dużo o wzorze smile head) - na pewno za grosze bo nie jestem w stanie zagwarantować że nie miały nic wspólnego z genem taiwan czy tiger...
Co do czerwonych neocaridin - ostatnio dużo lepsze geny trafiły niż spod Torunia, ale i tak jakoś najmniej mnie ciągnie ten baniak... Chyba będzie trzeba pomyśleć nad zmianą obsady...
Jako że nie mam opcji dołożenia kolejnych baniaków i zakupu nowych typów kreweci, a lubię "integrować" w ten wodny świat, znalazłem sobie nową zajawkę ;P
Do tej pory miałem 4 mchy... Peacock, flame, mini pelia i Phoenix (lub fox)...
W nadchodzącym tygodniu trochę powiększy się ich ilość
Dojdą:
Drepanocladus Sp. "Flat Moss"
Leptodictyum Riparium "Stringy Moss"
Amblystegiaceae Sp. Manaus "Queen Moss"
Plagiochilaceae Sp. "Cameroon Moss"
Blepharostoma Trichophyllum "Pearl Moss"
Solenostoma Tetragonum "Mini Pearl Moss"
Mini Weeping Moss (Java Spring Moss)
Sp. 610 Moss
Pilotrichaceae Sp. "Pilo Moss"
Homalia Sp. Rosa
Jungermannia Truncata (Jade Lotos)
Barbula Sp. "Milimeter Moss"
Fissidens Fontanus "Phoenix Moss"
Fissidens Sp. "Thailand"
Fissidens Sp. "Miroshaki"
Fissidens Zippelianus
Fissidens Splachnobryoides
-- Pn, 29 czerwca 2015, 20:22 --
Tak to jest, jak się nie zauważy że filtr nie działa w akwarium... Podejrzewam, że nie zaskoczył po sobotnim czyszczeniu gąbki - już raz t-head 550 wyczaiłem, gdy nie wystartował, tym razem nie udało się...
Ponad 80 sztuk pand i bb padło - podejrzewam że resztę (około 50-70 sztuk) również czeka smutny koniec, mimo że filtracja hula teraz na maxa i antybiotyk podany...
Na szczęście u WR i KK mam około 10 BB i kilkanaście pand - młodych - zwlekałem z przerzuceniem...
-- N, 5 lipca 2015, 16:58 --
Ok, strasznie nudna niedziela i w dodatku z bólem głowy
Więc popstrykało się troszkę akwa z taitibee i taiwanami i kilka fotek wrzucam:
Taiwany:
TaiTiBee, niestety tam ciężko zrobić dobrą fotkę, wiele wzorów nieuchwyconych, lecz już wypatrzonych:
-- Cz, 30 lipca 2015, 21:06 --
Kilka świeżych fotek:
BWS FRENZY podano:
Sakurki:
Yellowki:
Red Bolt:
Green Jade - jeśli moje f2, które są w drodze nie będą wyglądały lepiej niż dotychczasowe, to chyba spłyną w kiblu...
I na koniec kilka mszaków (35 dni po zasadzeniu) - nie będę Was męczył wszystkimi - 5 wybrańców:
Fissidens Sp. Miroshaki:
Fissidens Zippelianus:
Fissidens Sp. Thailand:
Fissidens Sp. Splachnobryoides:
SP610:
-- Pn, 24 sierpnia 2015, 21:51 --
Powiększamy nasze hobby... Zamiast stoliczka niedługo wyląduje ten regalik - jeszcze sporo przy nim roboty, ale powoli do przodu...
Planuję jeszcze okleić górną część "szyb z plexi", tak aby było widać tylko akwaria do poziomu wody.
Baniaczki do wymiany ( obecne nie pasują wymiarami), oświetlenie ze względów finansowych niestety zostaje jakie jest, filtracja pozostaje taka sama.
I kilka fotek taiwanów, dla których przede wszystkim regał stanął...