Może mój kącik nie jest wielki i daleki od marzeń (kilka regałów - taaa, to moje marzenia), ale daje mi strasznie dużo radości i jest odskocznią od rzeczywistości. I co najważniejsze - JEST MÓJ

Przynajmniej na razie - za miesiąc, może niecały, syn przychodzi na świat i od momentu gdy będzie kumaty, że krewetki nie chcą biszkoptów, będzie również jego - zapodam mu bakcyla ;P
Dobra, ale starczy zbędnego spamu, do dzieła:
1) Na początek mała 30tka, stojąca na biurku i służąca za rozmnażalnię Snow White oraz CR i Biene niższych gradacji - SSS i SSSS przerzucam gdzie indziej. Również pływają hybrydy, ale od jakiś 2 miesięcy zero taiwanów z hybryd - strajkują...
Podłoże BWS Shrimp Soil
Filtr - jakiś tragiczny, narożny owinięty drobną gąbką... Do wymiany.
Roślinki - Peacock Moss, mała porcja Flame Moss, Rogatek, Hydrokotyle

2) Mały kącik, składający się z trzech akwarii, jednego 225, przedzielonego gąbką na trzy przegrody, oraz dwóch 40litrowych (te dwa czeka restart...)

Oba dolne jak wspomniałem, czeka restart, jakoś na podłożu Shirakura Red Bee Sand gorzej u mnie baniaki funkcjonują niż na BWS... Dodatkowo słabe światło ledowe, trzeba wymienić, oraz usunąć glony, które zaczynają psuć naprawdę wygląd...
W pierwszym dolnym pływa kilka samic CR oraz Blue Tigery, podchodzące nawet pod Deep Blue Tigery. Oraz kilka sztuk ich potomstwa - TiBee F1.
Drugi baniak jeszcze 3 tygodnie temu był zasiedlony Taiwanami - obecnie pusty, służy za rozmnażalnie ślimoków, czyli pokarmu dla krewetek

Co do górnej części, powoli zaczynają być coraz bardziej zasiedlane, chociaż jak dla maniaka (jakim się stałem), zdecydowanie za wolno

Oczywiście BWS podłoże, filtry napędzane pompką (świetna opcja przy kilku zbiornikach)...
Pierwsza komora - CR, Biene (SSS i SSSS) oraz kilka młodziutkich SnowWhite.

Druga komora, dla taiwanów niebieskich oraz czarnych. W chwili obecnej trafiło tam również 5 młodych TiBee, aby po krzyżówce z taiwanami dały TaiTiBee i mam nadzieję upragnione Steel Blue

Trzecia komora w chwili obecnej pusta - tam mają trafić docelowo TaiTiBee, oczywiście, dopóki nie osiągnie się rozwoju tego marzenia - przerzucane będą tam wszystkie zajajczone robaczki z drugiej komory.

To na razie na tyle...
Jakieś pytania? Porady? Pomysły?