[
Moderator: Grupa DFA
r4ll napisał(a):Blehery, gertrudy, simulansy?
r4ll napisał(a):U mnie gertrudy są żwawe i śmiałe. Nie przejmują się ani rozdymką ani gurami.
malewan napisał(a):ja mam razbory i czuja sie swietnie. chowaja sie pod roslnami pływającymi po powierzchni i pod drzewem bonsai a jeszcze nie sa porozrastane. 14szt w ławicy wyglada wypas. zobacz sobie na pistie. moim zdaniem dobrze wygląda, daje schronienie a przy okazji ciągnie NO3."
malewan napisał(a):a Małego Henia masz może (albo ktoś z Wrocławia ) na zbyciu? z żelu długo trzeba na korzenie czekać a jakoś już chce szybko teraz zaraz
wiatru napisał(a):Co do hydroponiki, czytałem że rośliny w filtrze mogą oddziaływać allelopatycznie na te w baniaku, sam już nie wiem...
malewan napisał(a):a Małego Henia masz może (albo ktoś z Wrocławia ) na zbyciu? z żelu długo trzeba na korzenie czekać a jakoś już chce szybko teraz zaraz
Wrokla napisał(a):Tak mi się przypomniało... Jeśli zdecydujesz się na żel, to pozwolę sobie przekleić fragment reklamówki. Co prawda my takich kwiatków do akwarium nie wkładamy, ale jest tu całkiem cenny fragment, który tłumaczyłby sporo niepowodzeń akwarystów (zwłaszcza "ultra"HiTech) z in vitro.(...)
Wrokla napisał(a):Hm, nie pomyślałam. Korzuch z pistii to byłoby rozwiązanie. I to całkiem niezłe.
Wiatru, gdzie mieszkasz? Mogę Ci zaserwować kilka sporych garści salwinii - co tydzień muszę masę tego wyrzucać.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość