I ostatni emocjonujący dzień targów.
Laureaci II miejsca w konkursie na Najciekawsze akwarium targów w kategorii hobbyści.
Dyplom wprawdzie otrzymaliśmy wczoraj, jednakże został wystawiony imiennie na mnie tak więc poprosiłem organizatorów o zmianę na pleco.com.pl. Udział braliśmy jako grupa, dzieki grupie odnieśliśmy sukces i byłoby niesprawiedliwe gdyby tylko ja figurował, Panie z Wigoru rozumiały moją argumentację i rano czekał na nas nowy dyplo,
Nasze gwiazdki: Żabka i Navne rozdające dzieciakom kolorowanki o rybkach
Połączone siły wrocławiaków Dorota WTA, Żabka DFA, Święty WTA szykują się do rozdania nagród w konkursie rysunkowym w ramach dreamnight at the zoo 2011
W kadrze pojawiła się Pani Monika z Wigoru. Mimo widocznego po niej zmęczenia prędkość przelotowa nie spadła, nadal śmigała z taką samą energią starając się aby wszystko grało
Głównodowodzący WTA i Dreamnight at the zoo (wydział akwarystyczny) Grzesiek robi sprawdza teren na którym mają być rozdanie nagrody.
Dorota WTA układa nagrody, w końcu 2 mm przesunięcie nieładnie wygląda.
Jednak co dwie kobiety to nie jedna
Głównodowodzący Grzesiek WTA wydaje ostatnie polecenia, wprowadza poprawki do planu który Swienty i tak jak zwykle oleje
Swientego chyba zafascynowały dobrze skrojone spodenki jakiejś atrakcyjnej zwiedzającej, cóż za nietypowy krój i szew..
Eee tak po tym zdjęciu to nie wiem czy Dorotka WTA zapatrzyła się w Swientego WTA czy w Żabkę DFA
Ostatnie ustalenia
"Nie Swienty, ten zdalnie sterowany landrower nie jest przyznany Swientemu za jego postawę tylko jest nagrodą !"
I wystartowali !
Filmik z wręczenia nagród.
http://www.youtube.com/watch?v=4yW2xg0bLb8Generalnie Swienty został zrehabilitowany za swoje lenistwo. Poprowadził rozdanie w profesjonalny sposób (nawet stojący obok mnie Grzesiek WTA stwierdził "Patrz jak się rozgadał". Świentemu rola showmena tak się spodobał iż trzeba było mu tłumaczyć iż to miejsce kiepsko nadaje się na wykonanie striptizu
Ale tak na poważnie, poza paroma drobnymi zacięciami chłopak pokazał że potrafi sobie poradzić z czymś takim idealnie.
Po zakończeniu imprezy rozdania nagród Sepher dalej grasował po hali celem szukania ciekawostek. W końcu na stanowisku Juwela udało mu się wypatrzyć dosyć ciekawy sposób filtracji
Filtr jest filtrem wewnętrznym, jednakże o nowatorskim rozwiązaniu. Poniżej filtr pokazowy:
Filtr jako ciekawostki ma: Możliwość włożenia dowolnej grzałki, bardzo szybki dostęp do dowolnego elementu (pompę demontuje się w 3 sekundy, wkłady można wyciągnąć bez wyłączania filtra w 5 sekund, gąbki węglowe, całkowicie inny sposób cyrkulacji, możliwość zamaskowania filtra jak na pierwszym zdjęciu.
Miejsce na wkłady z bakteriami
Wlot filtra który pracuje równocześnie jako skimmer
Filtry te są produkowane w różnych wielkościach, maskownice też można dobrać sobie do wystroju akwarium. Na zdjęciu Juwelek prezentuje filtry.
Dużą ciekawość budził zamontowany w naszym akwarium napowietrzacz firmy aquanetta. Staraliśmy się oszczędzać ulotki dotyczące tego produktu dając je tylko osobom które pytały o niego jednakże i tak po paru h skończyły się.
A teraz nagana wzrokowa dla firmy Wigor. Drogi organizatorze, zapomnieliście o czymś... Rozumiem iż organizacja takich targów to naprawdę sporo roboty ale... Zapomnieliście o koszach na śmieci. Przed wejściem na halę znajdował się jeden kosz i to w odległosći min 50m, przed kasą. Brakowało koszy przy wyjściach/wejściach. Jeden kosz na długo nie starczył przy tej ilości ludzi
Postanowiliśmy przyznać firmie Diversa nasz certyfikat za opisaną wcześniej pokrywę. Mieliśmy okazję używać w trójkę tego systemu przez całe targi i uznaliśmy to za genialnych.
Czas było się zbierać... Przyszła pora na podziękowania.
Firma Trzmiel w osobie Jarka dostała podziękowania za całokształt pomocy której nam udzieliła. Chłopaki bez pytania dali czyścik z półki gdy okazało się że po zalaniu mamy wielką smugę na przedniej szybie lub też gdy ściągnęli z magazynu pompę ACO gdy napowietrzacz przywieziony przez Trofka okazał się za słaby.
Juwelek też dostał zasłużone buziaki. Gdyby nie oni to akwa stałoby bez światła
Drugi Juwelek też dostał
Paniom z Diversy raczej nie wypadało dawać buziaków od dziewczyn
Firma Aqua Nova odpaliła na testy świetlówki ledowe, gdy okazało się że nie mam takiej oprawy dorzucili świetną belkę aluminiową. Testy niebawem.
Sprawdzamy czy ledy pasują
I ciągniemy zdobycz na stoisko pleco.com.pl
Grześ WTA... Temu gościowi to powinniśmy poświęcić cały topic aby streścić co zrobił aby pleco.com.pl pojawiło się na zoobotanice. Facet jest niesamowity.
A tutaj WTA integruje się z pleco.com.pl
Podziękowania znalazły się też dla Swientego... Wprawdzie nie wiem za co no ale...
Fakt że gość jest takim jajcarzem jakich mało, w jego obecności co chwila człowiek już nawet się nie śmieje tylko rechocze
Jeszcze tylko fotka i zaczynamy się zwijać
I pora się zwijać:
I na koniec wyjaśnienie Magicznego Śmietnika Trzmieli
Otóż na dniach technicznych wesołość budził fakt iż Trzmiele przywieźli wodę do akwa w śmietniku (fota na początku relacji) Jednak gdy okazało się iż wodę na zakończenie trzeba wylewać wiaderkami w toalecie to wesołość zamieniła się w zapisy na pożyczenie ich śmietnika. Taki śmietniczek bierze kilkaset litrów wody i ma kółeczka... Tak więc śmietnik okazał się obiektem pożądania zwłaszcza posiadaczy dużych zbiorników.
Klub Tanganiki korzystający z Magicznego Śmietnika Trzmieli
(wybaczcie mi jakość zdjęcia ale jakiś nieposiadacz śmietniczka trącił mnie przechodząc z wiaderkami)