[
Moderator: Grupa DFA
zwierzak napisał(a):Moim zdaniem idealne akwarium morskie. Ile wydajesz miesięcznie na sole itp?
Jak wydatki na starcie co do sprzętu i instalacji ?
heweliusz napisał(a):Dzięki za miłe słowo, czas na przesiadkę, czeka już większe akwarium 300l + sump, jeszcze stelaż się spawa, ja zbieram graty i myślę jak to wszystko ogarnąć co do startu, jak się znajdzie fajny buzywany zestaw to można za dobre pieniądze łagodnie wystartować, jakbym policzył to mój wyszedł ok 2,5k, skala ok 30zl za kg, korale i ryby to już osobna bajka.
Sól, bakterie, balling, mrożonki, suplementy to w miesiącu ok 100-150 zł, wszystko zależy czy che mi się robić podmianki co tydzień
heweliusz napisał(a):Ciężko mi policzyć ile za prąd,mój rachunek to 150zl za miesiąc, więc przy małym dziecku i pralce, którą pierze praktycznie codziennie, kuchenka elektryczna i inne sprzęty plus akwarium to chyba nie ma tragedii, wody tygodniowo z podmianka i dolewka potrzebuje 40l, wiec tez nie wielką ilość, 1m3 wody kosztuje cos kolo 11zl .
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość