Witaj!
No i jednak hybrydki.
Dzięki
Życz im dużo zdrówka haha
-- 30 mar 2015, o 11:37 --
Witam! Minął TYDZIEŃ
Pierwsza wylinka dwa dni temu!! 8-)
Niestety największy osobnik nie dotrwał tygodnia. Ale im starsze, tym ciężej im przeprowadzke znieść.
Reszta maluchów hula aż miło
Żaden z młodszych nie odszedł, więc jestem spokojny.
Do jedzonka podchodzą pojedyńczo, maxymalnie widziałem 3 maluszki przy żarełku - ślimaki wyczuwają je szybciej...
Dlatego też sypię po prostu pokarm w postaci pyłu.
temp 22stopnie.
Przewodność stabilnie 290us - wczoraj pierwsza podmiana wody już z robaczkami.
Ketapang prawie wyczyszczony do suchej nitki, włożyłem już nowego, by powoli sobie nasiąkał.
Flame oraz wgłębka rosną, aż miło popatrzeć. Christmass i pheonix się przy nich chowa
A pelia to już wgl na szarym końcu.
Możliwe, że posiadam dwie odmiany wgłębki? Bo kokosa porasta trochę ciemnozielonej, a trochę jaśniutkiej wgłębki...
Bee Ball oraz skałka beni zachodzą już sympatycznym lekkim glonkiem.
Jedyne, czego się obawiam to brak samic
Niedługo jadę po dostawe maleństw, musze upolować jakąś małą samiczkę... Huh, życzcie mi powodzenia, bo łatwo z maluszkami nie jest, jak sami wiecie
kilka fotek na rozruch:
-- 4 kwi 2015, o 13:51 --
Już 75% kreweci przeszło swoje pierwsze wylinki w nowym mieszkanku
) Bardzo mnie to cieszy.
W tym miesiącu jeszcze jadę po dostawę dziubasków, samice priorytetowo musze dostać
I właśnie miałem okazję zobaczyć na własne oczy, jak robaczek przechodzi wylinke...
Ale przestraszyłem się dziwnego zachowania i po długim przyglądaniu się akurat odwróciłem wzrok zastanawiając się, co jej może dolegać...
no nieeeeeeeeeeee
-- 6 kwi 2015, o 00:12 --
Ależ te CRS w porównaniu do zwykłych RC są wredne i samolubne!
Co dostaną pokarmik to podskakuje jedna, bierze cały dla siebie i ucieka przed znajomymi, hahahaha - komiczne
Mam pewną nadzieję, że pewna CRka jest jednak samicą! znacznie grubsza od reszty
o ta
:
-- 6 kwi 2015, o 23:36 --
Teraz już jestem niemal pewien, że w/w krewetka jest samiczką
Wydaje mi się, że jakby się przyjrzeć to idzie zauważyć u niej siodełko.
Przyglądając się "samicy" zauważyłem również, że przeniesiony Phoenix Moss z innego baniaczka do tego znakomicie wypuścił z siebie nitki...
Wolałem uniknąć koszmaru z tym glonem i jak najszybciej pozbyłem się całego mchu, a na to miejsce zaszczepiłem pelię
Glonik na szybach już zaszczepiony, czekamy na polanę
Fotunie:
Cóż to za orgię dzisiaj zauważyłem...
Z lampą niektóre fotki wychodzą znacznie lepiej, ostrzej
Anubiasik Nana - odcięta nowa sadzonka z innego szkła, zaszczepiamy w tym
Tak się prezentuje, daleko, daleko.. rewelacji nie ma
A tak mniej więcej prezentuje się na dzień dzisiejszy... 04.07.2015
-- 27 kwi 2015, o 17:36 --
Witam, 27.04.2015
Krewecie rosną jak na drożdżach, wylin już nie liczę, cieszę się spokojnym ich życiem
)
Flame rośnie w oczach, wgłębka tez nieźle daje, tylko jakąś ciemną odmianę mam
Pelia słabiutko..
Rogatek w tym świetle rośnie śliczny soczyście zieloniutki, wiadrami tygodniowo wynoszę
I CO NAJWAŻNIEJSZE! Mam samiczkę!
Może nawet ze dwie, ale jak na razie to jednej jestem pewien, pod dupcią grzeje jajeczka
cieszę się niezmiernie
Szybcie zachodzą ładnym zielonym gloniskiem - wspomagam je chlorellą
Z przodu też się brudzą, może idący już do mnie czyścik magnetyczny mnie trochę odciąży hahaha
Popielniczka chyba wyleci, i tak jedzonko się w niej nie utrzymuje, bo albo je wynoszą, albo coś...
kilka foci:
a tak to wygląda, cięcie się szykuje w weekend..:
-- 27 kwi 2015, o 17:48 --
Oraz mój własny system chłodzenia: