[
Moderator: Grupa DFA
Andrzej napisał(a):Za bardzo doświadczony nie jestem, ale podpowiem, że podniesiony poziom No2 przekłamuje wyniki na azotany.
Zbij azotyny do zera i dopiero wtedy mierz azotany.
Pozdrawiam
Andrzej napisał(a):Do podmienianej wody dolał bym szczepy bakterii, ale są różne szkoły i czasem lepiej cierpliwie czekać, aż biologia sama się rozwinie i ustabilizuje, jak pisał kolega powyżej.
Agnieszk napisał(a):Akwarium dojrzewa od miesiąca do półtora więc po co te testy i podmiany wody nie ma co panikować, po prostu trzeba poczekać aż biologia się unormuje, a cierpliwość to wielka zaleta. Pozdrawiam Agnieszka
Uwaga jedna: jak chcesz połączyć molinezje i neony w jednym zbiorniku skoro potrzebują zupełnie innej wody? Molinezje twarda i zasadowa, nawet słonawa, neony miękka i kwaśna.kichu66 napisał(a):Akwarium 180 l. ma 17 dni. Chcę żeby było roślinne (w załączniku zdjęcie, i tak dokupię jeszcze rośliny). Nie wpuszczałem jeszcze ryb (docelowo: 15 neonów czerwonych, 3 molinezje czarne i 1 bojownik).
...
Jakie macie własne uwagi/podpowiedzi?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość