Tytuł ogłoszenia

Newsletter

W dziale Giełda powstała nowa kategoria "Stałe oferty". Zapraszamy wszystkich do zapoznania się z ofertami zaprzyjaźnionych hodowców, importerów, oraz sklepów. Aktualnie możemy tam zobaczyć atrakcyjną ofertę ryb importowanych przez firmę "Hassar".

Informacje

Użytkownicy, którzy maja problemy z hasłem do swojego konta proszeni są o kontakt z administracją poprzez gg-32663094 lub mail dfa.net.pl@gmail.com Aby uniknąć oszustwa hasło zostanie wysłane tylko i wyłącznie na mail podany przy rejestracji konta.

-Przy rejestracji nowego konta zostaje wysłany klucz aktywacyjny. Jeżeli czas otrzymania się wydłuża. Proszę o sprawdzenie zakładki "spam" w swojej skrzynce pocztowej.

-Zapraszamy do tworzenia własnych blogów na forum!
-DFA korzysta już z "TAPATALK" - czytaj forum ze swojego telefonu!!!

Obsada do 112l.

Propozycje i pytania odnośnie obsady w naszych zbiornikach

Obsada do 112l.

Postprzez Ferrum » 2 cze 2011, o 14:06

Witam. Jest to mój pierwszy post na tym forum i chciałbym wszystkich gorąco powitać.
Ale do tematu. Wczoraj wieczorkiem zalałem nowy zbiorniczek (112l.; 80x35x40; proste) i właśnie kończę zasypywanie żwirkiem. Jednak chciałbym się poradzić Was (jako doświadczonych akwarystów ;]) o obsadę. Chciałbym hodować rybki żywe, kolorowe (np. ramirezki). Jednak nie mam doświadczenia w dobieraniu żyjątek :)
Wiem już, że dostanę od znajomego kilka krewetek White Pearl. Mam również odchowaną samicę zbrojnika niebieskiego (jakieś 20cm. ma bestia). Chciałbym dobrać jej samca i rozmnożyć :>
Jakie jeszcze rybki mogę mieć i w jakiej ilości? Chodzi o to, jak wspomniałem, aby były to rybki żwawe, o ładnych kolorach.
Serdecznie pozdrawiam.
Mateusz
Ferrum
Użytkownik

Blog: Wyświetl wpis (0)

Re: Obsada do 112l.

Postprzez victus » 2 cze 2011, o 18:53

Jeżeli nie masz doświadczenia, chcesz kolorowe rybki, to by pozostać przy Ameryce Południowej, możesz wpuścić tam trochę neonów, powiedzmy 25 sztuk. Do tego ramirezy.
Hmm.. 20cm samica zbrojnika niebieskiego? Mógłbyś pokazać foto?
victus
Przyjaciel

Postprzez Ferrum » 2 cze 2011, o 21:35

Doświadczenie niejakie mam. Akwarium 30l stoi u mnie już ponad rok. Zdjęcie zrobię jutro po południu.
Ferrum
Użytkownik

Postprzez leszczu » 3 cze 2011, o 04:14

Witaj.
Samice, a nawet samce Zbrojnika niebieskiego nie osiągają takich rozmiarów, ale mniejsza o to.
Co do obsady to znasz może parametry swojej wody? Pytam, bo może jakieś malawi, albo tanganikę mógł byś sobie założyć.
leszczu
Użytkownik

Postprzez Ferrum » 3 cze 2011, o 04:29

Mhm. To dziękuję za uświadomienie, bo żyłem w tym przekonaniu przez rok czasu :D
Swoją drogą pomysł z neonkami i ramirezami wg mnie jest genialny.
Ferrum
Użytkownik

Powrót do Obsada