.

Drodzy akwaryści!

Rabaty dla forumowiczów DFA
Kliknij tutaj aby dowiedzieć się więcej


Poziomowanie akwarium

[ Komentarze Facebooka]

Ogólne dyskusje nt. sprzętu, jego specyfikacji i zastosowania

Moderator: Grupa DFA

Poziomowanie akwarium

Postprzez kubanczyk » 20 cze 2016, o 12:21

Witam mam problem z ustawieniem 112l baniaka. mam krzywą podłoge prawa strona akwarium jest wyrzej o około 6mm. Akwarium jest z pokrywą wieć nie bęzie tego widac. chodzi mi o to czy moze tak być czy nie rosczelini sie po jakimś czasie
kubanczyk
Nowicjusz
 
Posty: 11
Dołączył(a): 16 lut 2016, o 12:22

Re: Poziomowanie akwarium

Postprzez marcin2983 » 20 cze 2016, o 13:01

Niby 112l to małe szkło ale lepiej spać spokojnie.
Podłóż coś pod nogę szafki na której stoi. Byle było stabilne. Deseczkę, cokolwiek.
Avatar użytkownika
marcin2983
Donator
 
Posty: 944
Dołączył(a): 16 wrz 2012, o 18:15
Lokalizacja: Wrocław (Gaj)

Re: Poziomowanie akwarium

Postprzez nel » 20 cze 2016, o 13:18

Deseczkę pod szafkę, a akwarium możesz jeszcze dodatkowo postawić na styropianie. Takie auto-poziomowanie ;)
Avatar użytkownika
nel
Stały bywalec
 
Posty: 243
Dołączył(a): 16 paź 2015, o 09:44
Lokalizacja: pod Wrocławiem

Re: Poziomowanie akwarium

Postprzez Agnieszk » 20 cze 2016, o 14:16

Witaj Nie tyle poziom ważny co równość podłoża na którym stoi akwarium, no może troszkę nie fajnie u góry wygląda bo poziom wody wszystko pokaże. Pozdrawiam Agnieszka
Agnieszk
Stały bywalec
 
Posty: 266
Dołączył(a): 10 lut 2016, o 14:53
Lokalizacja: Bystrzyca Kłodzka

Re: Poziomowanie akwarium

Postprzez kubanczyk » 20 cze 2016, o 15:41

niestety nie moge podlorzyć nic pod szafka bo jest ona pod akwarium 100x40 więc jak podłorze z jednej strony deske to środek będzie w powietrzu. Akwarium na macie akwarystycznej stoji
kubanczyk
Nowicjusz
 
Posty: 11
Dołączył(a): 16 lut 2016, o 12:22

Re: Poziomowanie akwarium

Postprzez mariop3 » 20 cze 2016, o 18:48

Witam. Przechył 6mm to nie jest jakiś wielki, więc ja bym się tym za bardzo nie przejmował. Kiedyś jak będziesz robił restart to podłóż pod szafkę deskę wyciętą z klina aby szafka nie wisiała w powietrzu, albo naklej uszczelkę gumową od połowy szafki, powinno to te kilka mm wyrównać.
Pozdrawiam
mariop3
Donator
 
Posty: 537
Dołączył(a): 9 mar 2014, o 21:53
Lokalizacja: Lubań

Zostaw komentarz


Powrót do Ogólnie o sprzęcie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości