zwierzak napisał(a):Ja bym kamienie po przekładał. Duże dawał pod korzenie mniejsze przed. Aby to jakoś spójnie wyglądało.
z przełożeniem kamieni będzie ciężko, zwłaszcza tych z prawej strony. Specjalnie je tak ułożylem, bo zakrywają brzydki spód tego dużego korzenia. Małe kamienie chcę też dodać, mianowicie mam plan żeby zrobić coś w rodzaju "rzeki" z piasku mięzdy tymi korzeniami, na środku. a do oddzielenia manado i piasku chcialem wlasnie malutkich kamoli uzyc. tylko ze dzisiaj w belio bylem, wczoraj w platnice i takich malych nie mieli :/
-- 6 sie 2019, o 23:02 --
Woda już klarowna, całkiem szsybko jak na nie płukanie Manado. slyszalem ze przy braku plukania manado sie dostaje wode w kolorze cegly, najwyrazniej nie u mnie.
-- 7 sie 2019, o 21:37 --
Aktualizacja - Ostatnia porcja kamieni włożona, jutro jade po anubiasy.
https://imgur.com/gallery/FZK4pBp -- 9 sie 2019, o 15:07 --
Żabaaa napisał(a):zwierzak napisał(a):Ja bym kamienie po przekładał. Duże dawał pod korzenie mniejsze przed. Aby to jakoś spójnie wyglądało.
z przełożeniem kamieni będzie ciężko, zwłaszcza tych z prawej strony. Specjalnie je tak ułożylem, bo zakrywają brzydki spód tego dużego korzenia. Małe kamienie chcę też dodać, mianowicie mam plan żeby zrobić coś w rodzaju "rzeki" z piasku mięzdy tymi korzeniami, na środku. a do oddzielenia manado i piasku chcialem wlasnie malutkich kamoli uzyc. tylko ze dzisiaj w belio bylem, wczoraj w platnice i takich malych nie mieli :/
-- 6 sie 2019, o 23:02 --
Woda już klarowna, całkiem szsybko jak na nie płukanie Manado. slyszalem ze przy braku plukania manado sie dostaje wode w kolorze cegly, najwyrazniej nie u mnie.
-- 7 sie 2019, o 21:37 --
Aktualizacja - Ostatnia porcja kamieni włożona, jutro jade po anubiasy.
https://imgur.com/gallery/FZK4pBp
Ostatnia już chyba aktualizacja przed rybami. Dodałem rośliny. od razu powiem, są to rośliny testowe, kilka sadzonek z kazdej, kupione w plantice z ofery "zestawy roślin". Mam zamiar zobaczyc ktore beda sie rozwijac a ktore nie, i te ktore sie rozwina te zostawie i dodam wiecej z owego gatunku a te ktore sie nie przyjma - przeloze do HT 25l. Gatunki roślin: Pogestemon Helferi, GLOSSOSTIGMA ELATINOIDES, Eleocharis Parvula, Lileopsis Brasilienis, HEMIANTHUS CALLITRICHOIDES "CUBA" , ECHINODORUS TENELLUS, Sagitara Subulata, AMMANIA GRACILIS, LUDWIGIA ARCUATA , ROTALA WALLICHII, DIDIPLIS DIANDRA, ALTERNANTERA REINECKI, Pogostemon stellatus, Rotala Rotundifolia i dwa mchy: flame moss i java Moss. Niestety niektóre rośliny posadziłem z przodu te co miały być na tył i vice versa, bo nie miałem oznaczonych nazw i nie potrafilem zidentyfikować

Przy okazji zdjąłem kilka kamieni które przytrzymywały korzenie, niestety kilka musiałem też narazie zostawić.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.