[
Moderator: Grupa DFA
korzon napisał(a):Jeśli to niepodchwytliwy post to (mimo że za bardzo nie znam Wrocławia ) powiem że szkoda tłuc się 2h. Skalary wyrośnięte czy nie, rozprawią z krewetkami jak Szyszko z bażantami
korzon napisał(a):Zrozumiałem że chcesz razem trzymać sorki.
Nie pomogę, byłem tylko w trzmielu, ryb mało ale poza tym polecam.
marcin2983 napisał(a):Jest dużo tylko trzeba pytać sprzedawców bo na wystawie jest niewiele i raczej popularne gatunki.
70% jeśli nie więcej ryb mają na zapleczu
Jak nie znajdziesz skalarow w ikola to przejdź się do małe zoo na ul. Świeradowskiej. To 5 minut spacerem od Ikola. Mały sklepik ale często gość ma skalary.
Daimio napisał(a):Mam do sprzedania parę dobranych skalarów (symboliczna cena do uzgodnienia). Ryby kupione w styczniu tego roku, razem 5 sztuk. Dobrane są dwie pary. Jedną chcę odstąpić ze względu na ciągłe bijatyki. Pary regularnie przystępują do tarła. Piąta rybka to niestety ma ciężkie życie - taki "chłopak do bicia". Jeżeli jesteś zainteresowany pisz jakie masz duże akwarium.
kenizeg napisał(a):W ikoli mają duży wybór ryb, polecam sklep - ceny też okej.
Niedaleko Ikoli masz też sklep misiekkow na ul Chorzowskiej.
krewety to raczej od hodowców, jest tu paru dobrych na forum, np @ali, albo @zygmuntpompa.
pozdro
RC tłumaczy się jako Red Cherry i to jest właśnie Neocaridina davidi. Oprócz tych masz jeszcze babaulti i C. canonensis (np. CR - red crystal). N. davidi ma również inne formy, nie tylko RC, ale zwykle kosztują więcej i mają mniej soczyste kolory.Żabaaa napisał(a):Cześć. Jestem zainteresowany kupnem krewetek, najmniej wymagających, generalnie prostych w rozmnażaniu itp. Byle nie RC. Chcę też kupić parę Skalarów w wersji Standard, i tu zaczyna się pod górkę.
...
oraz krewecie Neocaridina Davidi lub inne proste i tanie.
Ikola lub spróbuj się skontaktować tu: sklep-misiekkow-oferta-specjana-dla-forum-t1820.htmlŻabaaa napisał(a):Chcę też kupić parę Skalarów w wersji Standard, i tu zaczyna się pod górkę.
Czy znajdę tam ładne, najlepiej spore skalary STANDARD, oraz krewecie Neocaridina Davidi lub inne proste i tanie.
Proszę o pomoc, jeszcze raz powiem chcę wiedzieć czy warto jechać 2 godziny tramwajem do trzmiela lub ikoli aby kupić te ryby. Przydało by się gdyby było tanio.
A konkretnie to co potrzebujesz? Jaki masz problem z tą swoją obsadą? Jak za mało ryb zawsze możesz dodać więcej razbor, są razbory kilnowe w odmianie czarnej (mszystej) i złotej.Żabaaa napisał(a):Jakie ryby mogę kupić zamiast skalarów do Gurami Dwuplamistych i Razbor klinowych?
Do gurami to skalary jak pięść do nosa pasują - Azja i Ameryka Południowa....
korzon napisał(a):Potwierdzam. Lśniącooczkom też nie wróżę swietlanej przyszłości. Nie dobrana obsada = problemy.
zwierzak napisał(a):To poco para jak niema byc tarka ?
Żabaaa napisał(a):zwierzak napisał(a):To poco para jak niema byc tarka ?
A jak inaczej mam je trzymać?
zwierzak napisał(a):Żabaaa napisał(a):zwierzak napisał(a):To poco para jak niema byc tarka ?
A jak inaczej mam je trzymać?
Dwa samce lub dwie samice nie pozabijają sie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość