Ponieważ rodzinka sie powiekszyla a ścian w mieszkaniu nie poprzesuwam, miejsca brak zatem z wielkim bólem d... sprzedam mój zestaw 200l w skład którego wchodzi:
- Akwarium 200l kupione w ikola. Producent nieznany. Cały czas zalane od ponad 3 lat. Krawedzie frezowane w trapez jak u renomowanych producentów. Szkło zwykłe float.
- Szafka aquael aludekor 100 w kolorze wenge. Minimalne pekniecie forniru przy nóżce, opisywalem je na tym forum. Za bardzo wykrecilem ja przy poziomowaniu. Wzmocniłem konfirmatami i jest ok. Po wzmocnieniu stoi już ponad rok ciągle pod zalanym akwarium i nic się nie dzieje. Ostatnio robiłem restart oproznialem szkło, oglądałem szafkę, potem napelnilem znowu, dowalilem jeszcze kamieni do środka i wszystko ok.
- Pokrywa DIY ze spienionego PCV okleina w kolorze szafki. Oświetlenie 2xT5 39W. PCV klejone oraz dodatkowo skrecane wkretami z nierdzewki. Miala być pancer beton żeby kot mogl po niej skakać i taka wyszła. Okleina od góry lekko podrapana bo kot na niej spał. Nie widać na pierwszy rzut oka.
- Filtr unimax 250. Wypełniony siporaxem od sery, kermazytem i gabkami. Wszystko ciągle pracuje, dojrzałe.
- Grzałka aquael easy heater 150 W. Sprawna, dobrze się spisuje przy tym litrażu. Obecnie u mnie wyłączona od ponad roku bo przy welonach niepotrzebna.
- Dorzucam kamiory dragon stone które widać na zdjęciu.
- Obsada 3 welony, młode zbrojniki niebieskie weloniaste 8 szt, ampularie 4 szt.
Jak ktoś jest w trakcie remontu / przeprowadzki to mogę poczekać. Chcialbym żeby poszło do końca roku maks. Akwarium mieści się na tylnym siedzeniu sedana

Pomogę oczywiście znieść zestaw do auta. Jak ktoś potrzebuje wesprę również radą przy starcie w nowym miejscu.
Dorzuce jakieś gratisy: pompa na kran do podmian wody, siatki do odłowu ryb, odmulacz który nie wymaga picia wody itp.

Cena za całość to 500 zł. Przyjedź, obejrzysz, jak się spodoba to dogadamy się. Akwarium ciagle zalane, pracujace, szczelne. Nie będę walczył o każdą złotówkę. Bardziej mi zależy żeby trafiło do akwarysty niż do jakiegoś "misia" z olx. Dlatego ogłoszenie najpierw trafia tutaj.
Do obejrzenia na gaju na tygodniu po godz 17. W weekendy po umówieniu.