Przeglądając internet trafiłam na karmidło pływające .... Myślę sobie.. fajna rzecz bo nie będę musiała wyłączać skimmera przy karmieniu ...
Pogrzebałam trochę w szufladzie z gratami z akwa i znalazłam kawałek wężyka i przyssawkę
Ot co mi z tego wyszło... działa tak samo jak te firmowe ...
1.jpg
2.jpg
3.jpg
Skleję jeszcze do siebie dwa takie wężyki, przewiążę żyłką i będzie samopoziomujące
Nawet rybki się nie bały tego a bojownik i prętnik jako pierwsi pod tym byli hehe .... pewnie widok jedzenia przełamuje każdy strach
-- 26 paź 2016, o 18:27 --
Wszystko ma swój czas i nadszedł czas dla 112L ....
Było ze mną przez ponad 3 lata, oglądało moje smutki i radości, wiernie służyło mi doskonaleniu się i nauce aranżacji akwarium...
Tak wiec za parę tygodni zostanie rozebrane.... a podłoże, rośliny, rybki oraz sprzęt trafi do nowego domku w Gliwicach i będzie zasilać 200L
Tak wygląda dziś ....
a1.jpg
Roślin już nie przycinam aby było ich jak najwięcej na start, zabiorę nawet wodę (tyle ile się uda) aby był lepszy start 200-setki ...
Gdyby ktoś był zainteresowany to za tych parę tyg będę sprzedawać puste akwarium z pokrywą i szafką za 150zł .
Dodam że akwarium jest profilowane, ma rysy na przedniej szybie, które po zalaniu wodą nie są tak widoczne (takie już kupiłam), pokrywa ma 3 świetlówki 2xT8 18W i 1xT5 24W.
Jak ktoś jest zainteresowany to może podjechać zobaczyć.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.