[
Moderator: Grupa DFA
Serqu napisał(a):Mariusz walcz, bo jak żona cię przekona to czeka cię restart.
Serqu napisał(a):Andrzej przyznaj się co tam będzie pływać oprócz tęczanek.
Andrzej napisał(a):Tak nawiasem, to mam już w nim obsadę, bo z roślinami z 3 setki przeniosłem ikrę tęczanek, które wylęgły się już w nowym zbiorniku.
Andrzej napisał(a):Prawdopodobnie dało by radę, ale głównym problemem jest fakt, że nie mogę podłączyć drugiego filtra (unimax500) ponieważ jego plastiki wylotowe i 4 grube rury to uniemożliwiają.
Boje się że z tą obsadą długo zbiornik nie pociągnie. Nie potrzebuje teraz większej ilości azotu.![]()
Unimaxa muszę sprzedać, lub zamienić z dopłata na inny "2 rurowy" filtr.
Andrzej napisał(a):Kurcze może i masz rację.
Podjadę do sklepu i zobaczę jakie są trójniki do takich węży.
Problemem są jeszcze plastiki wylot/ wlot, bo grubość szyby i wzmocnienie są szersze niż te plastiki i muszę wykombinować coś na wymiar.
Serqu napisał(a):Andrzej dzięki za tapetę na kompa.
Wyrównasz w końcu ten piach przy przedniej szybie, czy mam się sam pofatygować.
Co do kolejnego forumowego zjazdu przed szkiełkiem to jestem za.
kixer napisał(a):Zapowiada się świetnie, a jako fan syfu i herbacianej wody dodam, że mało który zbiornik tego typu wpada mi w oko![]()
Ja widzę tu ogromny potencjał i kawal dobrej roboty, jedynie obsada mnie nie zachwyca, ale nie jestem obiektywny, bo nigdy tych ryb nie miałem wiec co ja się tam będę odzywał
gospo83 napisał(a):w castoramie/obi pewnie znajdziesz jakieś kolanka, ewentualnie mocowanie węża do pralki jest chyba wystarczająco duży łuk
korzon napisał(a):... A tak poza tym tematem szukam ''mist'' do kostki ale w Wałbrzychu nigdzie nie ma, jakby ktoś coś wiedział prosze o info na pw.
mrd_AQ napisał(a):korzon napisał(a):... A tak poza tym tematem szukam ''mist'' do kostki ale w Wałbrzychu nigdzie nie ma, jakby ktoś coś wiedział prosze o info na pw.
od wczoraj jest coś w Lidlu (aa.. sorki miało być na PW)
rzulf84 napisał(a):Andrzeju czy możesz już coś napisać jak sprawuje się Twoje podłoże z lawy. Interesuje mnie przede wszystkim czy można je porównać z Manado JBLa (szczególnie jeśli chodzi o lekkość). Czy jeśli posadzę w nim rośliny ze słabym systemem korzeniowym nie będą wypływać? Zastanawiam się czy nie zrobić na nim reseta a pod spód dodatkowo dołożyć ziemię.
rzulf84 napisał(a):A w nawiązaniu do głównego wątku tematu, czyli Twojej 720-stki, zdjęcia robią wrażenie chociaż pewnie nie oddają tego jak akwa a przede wszystkim jego rozmiar prezentuje się na żywo.
rutek6 napisał(a):Czas odwiedzić koleżkę .
mrbombelek napisał(a):to może wszyscy wbijemy sie do ciebie Andrzej na kawe, i zobaczymy twoje dzieło
Andrzej napisał(a):Zapraszam na kwakę.
kajman napisał(a):dziękuje panie Andrzeju za pomoc pozdrawiam
kajman napisał(a):mam pytanie odnośnie tych naświetlaczy jak przy takim świetle rośliny reagują czy Ledy epistara dobrze się spisują bo opinie o leadach są rożne jedni twierdza ze są w porządku i roślinność dobrze rośnie inni ze są złe do akwa a jak u Ciebie Andrzeju jak sprawują się te naświetlacze robiła robotę? pozdrawiam
Andrzej napisał(a):Odpaliłem światełko (póki co 7 naświetlaczy led 10w) oraz 2 świetlówki 58w 6500k. przez 6,5 godziny dziennie.
kajman napisał(a):piękne 720 l dobra robota
kajman napisał(a):dziękuje panie Andrzeju za pomoc pozdrawiam
Powrót do Akwaria 251L i więcej
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość