Wierzba do celów akwarystycznych? Jeśli do posadzenia to pewnie chodziło o świeże gałęzie. Ja moje ścinam dziko rosnące na Kamieńskiego za szpitalem, w pobliżu pętli autobusu 144, ale znacznie je już uszczupliłam. Moje świnki morskie pochłaniają je w zatrważających ilościach. Jeśli ktoś ma świeżo ścięte na zbyciu to ja jestem chętna na gałązki.
Ale fajna, pierwsze widzę taką odmianę. Myślę że chodziło tu nie o cel akwarystyczny lecz o suszone gałęzie do wazonu, po czasie zorientowałam się, że sama kiedyś miałam ją do ozdoby:)
No właśnie nie mogłam być na ZB i bardzo żałuję. Czy możesz wrzucić zdjęcie akwa z tym tłem? Jakoś nie mogłam się doszukać takiego zdjęcia z ZB na forum. Jestem bardzo zainteresowana, bo właśnie 3 dni temu wyrzuciłam czarne tło z mojej 36-tki, tak mnie wkurzało, a nie chcę kroci płacić za porządne tło, wolę coś pokombinować.
Oczywiście zapomnialem dodać, że jeśli ktoś chce zrobić sobie tlo z tej ciekawej wierzby( WIERZBA SACHALIŃSKA SEKKA (SMOCZA) to śmialo pisać. Można też wsadzić kilka galązek do wazonu, a na wiosnę do ogrodu Ja dostalem 6 galązek, teraz krzak ma ponad dwa metry