[
Moderator: Grupa DFA
kixer napisał(a):Mogę Ci przygotować trochę RO, ale wątpię żeby two było Twoim problemem, jak również wątpię w to, ze two masz 21.
Ja sprawdzałem gh ostatni raz dobry rok temu (gh-12, kh 8 - kran) i możliwe ze coś się zmieniło od tamtego czasu, ale nie sadze żeby aż tak rażąco.
Nie wiem też gdzie prosisz o rady, ale uważaj na to co Ci mówią w sklepach, bo wiedza osób pracujących w miejscowych sklepach jest delikatnie mówiąc słaba. Z pewnymi wyjątkami oczywiście. To co ja czasem słyszę "kątem ucha", oglądając te wraki pływające w akwariach, o zawroty głowy przyprawia.
Druga sprawa jest taka, ze testy paskowe są... po prostu je wyrzuć , kup porządny test na pH, pod korzenie roślin włóż kulki glinanio-torfowe (bo chyba nie planujesz holendra? ), mądrze dobierz obsadę uwzględniając litraż i filtracje i skończą się Twoje problemy. kulki przy roślinach mało i średnio wymagających jeszcze nigdy mnie zawiodły. lotosy czy amazonki wręcz wyłaziły z akwarii.
Btw jeżeli masz faktycznie twardą, wodę to w Jagodniku jest takie źródełko o którym na pewno słyszałaś, spróbuj .
Zoya napisał(a):nie wiem czy jedna pod roślinę wystarczy,
korzon napisał(a):Hmmm mam cos takiego w domu a nigdy bym nie wpadł na to że do roślin akwariowych sie nada. żelazo w płynie też kiedyś lałem do ogórków za ok.15zł za L. A nie za 6-7zł za 30ml. Skład żelaza ten sam
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości