[
Moderator: Grupa DFA
Pawel W napisał(a):A ja się zapytam z innej beczki
Jak Ci się paletki chowają przy dozowaniu CO2 ?
Jakie masz parametry wody ? I jak na nie wpływa CO2 ?
Podpytuje bo sam kiedyś się zastanawiałem nad kupieniem sterownika z butlą w celu obniżenia i utrzymywania stałego pH w baniaku.
mrbombelek napisał(a):No powiedzmy ze to taki pół low tech. Światło przekroczone zaledwie o 0,21 W no i co2
miroon napisał(a):mrbombelek napisał(a):No powiedzmy ze to taki pół low tech. Światło przekroczone zaledwie o 0,21 W no i co2
Nie tylko.
Podaj parametry wody.
Każdy może powiedzieć że ryby nawet nie mając odpowiednich parametrów na siłę się wyikrzają, taka ich natura, to prawda, ale z narybku nici. Tu nawet o tym mowy nie ma. Mam Akwarium ( o hurra) dam paletki bo fajne, choć uwiążę je w puszcze jak sardynki. Te paletki nie wyglądają na 4 lata, chyba że wcześniejsze padały a te są nowe. Widziałem palety 8 letnie.
Ryby mające zapewnione warunki, im bliżej tych naturalnych, ich narybek jest zdecydowanie łatwiejszy do odchowania.
Skoro masz te ryby 4 lata odchowałeś już coś?
Masz zdecydowanie za małe akwarium na te ryby.
W tym akwarium możesz hodować takie paletki.
A sterylne akwaria dla paletek gdzie jest tylko szkło i rybki to mam od razu skojarzenie takie jak bym widział bojownika w kuli
kixer napisał(a):A sterylne akwaria dla paletek gdzie jest tylko szkło i rybki to mam od razu skojarzenie takie jak bym widział bojownika w kuli
Chyba coś tu kolego pomieszałeś...
Zbiornik higieniczny robi się ze względu na wygodę jego obsługi, zwłaszcza w zbiornikach przerybionych, a nie ze względów estetycznych. Jeszcze nie poznałem kogoś, komu podobałoby się puste akwarium z rybami. Tak jest zwyczajnie wygodniej i z korzyścią dla ryb, czego nie można powiedzieć o bojku w szklanej kuli...
Dla jasności - wcale nie twierdze, ze każdy kto ma palety obowiązkowo powinien je hodować na szkle, bo jaki miałoby to sens?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości