[
Moderator: Grupa DFA
YUPI!korzon napisał(a):Jestem dobrej myśli, gdyż mija 4-ty dzionek jak zaczęły pływac i nic nie padłoŻarłoki wcinają wszystko o czym wcześniej pisałem. Ale to już chyba mają w genach
korzon napisał(a):Z uwagi na to iż w black water dominuje kolor brunatny(brunatne ryby, korzenie, woda, podłoże) postanowiłem odbiec troszkę od tej ''nudy'', przełamując ją kolorem zielonym. Zrobiłem porządki w kostkach i aż się zdziwiłem że uzbierałem całą michę zieleniny, która w 2 x 30l nie miała już miejsca. Sympatycy typowego BW mogą byc zawiedzeniW podłoże nie trafiła żadna roślina, za to korzenie obsadzone anubiasami mini, microsorium: pteropus, windelow, trident i podobnym do tean leaf. Doszły bolbitisy heudelotii i troszkę mchu creeping i weeping (na próbę). Woda odstoi to cyknę fotkę
korzon napisał(a):JeRRy jak się przypatrzysz to skalara dojrzysz.
korzon napisał(a):Na lepsze foto nie ma co liczyc
JeRRy napisał(a):Ile ich masz teraz?
Zakładam że trochę się przetrzebiło
Morfi napisał(a):ładniutkiea imiona nadane ?
rutek6 napisał(a):Super,JeRRy bierze cały miot :D :D :D .
mariop3 napisał(a):Witam. Fajne masz te rybcie. Dużo się uchowało z całego wylęgu.
Pozdrawiam
jarek33 napisał(a):jak coś to kila skalarków też bym z chęcią przytulił
w wałbrzychu jestem co dzień to możemy się jakoś doporozumieć
korzon napisał(a):mariop3 napisał(a):Witam. Fajne masz te rybcie. Dużo się uchowało z całego wylęgu.
Pozdrawiam
Ok 70szt. Lecz przez swoją nieuwagę straciłem jeszcze 20(nie będę o tym pisał)
jarek33 napisał(a):jak coś to kila skalarków też bym z chęcią przytulił
w wałbrzychu jestem co dzień to możemy się jakoś doporozumieć
Hej. Zostało mi ok. 30szt. Jak coś to pw.
rutek6 napisał(a):Super!!!, Korzonek![]()
mając na uwadze idealne warunki,chodziło mi o pewne czynniki, które są potrzebne do rozmnażania ryb,a to że zrobiłeś inny nastrój i walnąłeś rośliny to wcale nie przeszkodziło w ..... chyba kumasz o co chodzi
![]()
![]()
korzon napisał(a):rutek6 napisał(a):Super!!!, Korzonek![]()
mając na uwadze idealne warunki,chodziło mi o pewne czynniki, które są potrzebne do rozmnażania ryb,a to że zrobiłeś inny nastrój i walnąłeś rośliny to wcale nie przeszkodziło w ..... chyba kumasz o co chodzi
![]()
![]()
JasnePróbuję odchowac kolejne ''paski'' ale idzie mi to gorzej niż za 1-szym razem
Mimo że staram się bardziej.
korzon napisał(a):A czy to normalne że jedna najładniejsza akurat para składa ikrę co tydzień od kilku miesięcy? W licznych opisach jest że pterophyllum w super warunkach raz w miesiącu ikrę złożą. Mam warunki nie takie? Dodam że druga para co 3-4 tyg. ikrę składa ale nie dają rady z uchowaniem.
korzon napisał(a):U mnie ikrę na korzeniu tym samym składają, ale wystarczy że włożę czyścik i już nie muszę niszczyc aranżu żeby bez problemu ikrę odłowic. Powodzenia w 450ce, no i te altumy....Piszę się na młode w przyszłości
Powrót do Akwaria 251L i więcej
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość