Zdrowiutkie zielsko już dotarło do mnie. Posadzone

. Jest kilka roślin dość wymagających, dlatego też tyle gatunków. Być może część z nich ''wyleci'', zobaczymy... Akwa żyje od tygodnia, marsilea puszcza nowe listki, monte carlo też rusza. A reszta... czekam.
-- 5 lip 2015, o 18:32 --
Minęło ponad 2 tyg. od zalania akwarium i pierwsza przycinka dębówki i (chyba) rotali.
A nowi mieszkańcy to 4 otoski i 8 microrasbor maculata.
-- 19 lip 2015, o 19:01 --
Akwarium ma już miesiąc

. Glony, krótkie nitki pojawiły się na mini pelii i na jednym z korzeni ale aldehyd i strzykawka skutecznie im zapobiegają.
Aha, doszło nowe zielsko-rotala pearl.
Staurogyne rośnie najgorzej, dolne liście żółkną.
Monte carlo, dębówka i rotala rosną szybko (przycinka co tydz.)
2 otoski padły

mam chyba pecha do tych ryb.
-- 1 sie 2015, o 19:13 --
Akwarium troszkę odchorowalo. Sinice

gdzieś słyszałem że : nie wiem jak trzeba spieprz...ć żeby mieć Świnice. No ok.ciągle walczę z cyjanobakteriami bo to podobno nie glon. Podmiany 40% 2xtydzień. woda utleniania zalatwia sprawę ale rośliny też to odczuwają. Innych plag nie ma tfuuuu na psa urok.
-- 19 wrz 2015, o 10:02 --
Akwarium ma już trzy miesiące. Doszła Nowa roślina hemigraphis repanda. Podobno doniczkowa ale w donicy uschla a w akwarium się trzyma narazie. Akwarium przed przycinka.
-- 10 paź 2015, o 18:30 --
Minęło 100 dni. Doszły M.rasbory - razem 20szt. Ciężko ogarnąć zielenine bo jeden gat. Przerasta drugi. Rotale i debowka opuściły baniak. Niedługo opuści też marsilea quadrifolia bo wyłazi do lustra wody. Większych problemów brak (bałem się trochę taki litraz prowadzić w HT) . Rogala sp. Pearl z początku się nie trzymała ale... patrzę jest 5-6 ładnych lodyzek dziko rosnących - rewelacyjna roślina, na foto widać ja drobna i mała, wielkości gałązki mchu. Postaram się ją utrzymać i rozmnozyc bo jest tego warta.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.