.

Drodzy akwaryści!

Rabaty dla forumowiczów DFA
Kliknij tutaj aby dowiedzieć się więcej


Aquael Turbo 1000

[ Komentarze Facebooka]

Ogólne dyskusje nt. sprzętu, jego specyfikacji i zastosowania

Moderator: Grupa DFA

Aquael Turbo 1000

Postprzez Isild » 15 paź 2015, o 22:28

Witam, już niedługo będę zakładał nowy baniak 112l.
Zastanawiam się czy do takiego akwarium nada się Aquael Turbo 1000.
Wcześniej w mojej 60'tce miałem FZN-1 i byłem z niego bardzo zadowolony, teraz się zastanawiam czy nie mieć wewnętrznego filtra bo nie chce kaleczyć pokrywy.
Bardzo bym prosił o opinie o tym turbo.
Z góry dziękuję
Avatar użytkownika
Isild
Użytkownik
 
Posty: 125
Dołączył(a): 20 cze 2014, o 13:57

Re: Aquael Turbo 1000

Postprzez Alart » 16 paź 2015, o 00:03

Miałem Turbo 350 i 500. Spoko filterki. Fajny jest ten zbiornik, bo można tam dać węgiel czy purigen. Ciche, tanie.

Dopasuj filtr tak żeby ryby się za nim nie blokowały. Sprawdź czy się zmieści w Twoim akwarium, bo ma 30cm wysokości. 112 zwykle ma 40cm ściany to jakoś-tam wejdzie.
Avatar użytkownika
Alart
Stały bywalec
 
Posty: 296
Dołączył(a): 26 wrz 2013, o 17:49
Lokalizacja: Wrocław

Re: Aquael Turbo 1000

Postprzez zimx » 16 paź 2015, o 06:15

Skoro miałeś 60l, teraz stawiasz 112l, to pewnie nie długo będzie coś większego, wiem po sobie, wydaje mi się że dużo lepszy i estetyczniejszy byłby kubełek :) ze niewiele więcej można już coś kupić a przy większym zbiorniku się sprawdzi :) mini kani 80 można już za 120 zł dostać, mini kani 120 można już chyba wyrwać za 150 zł, hw-302 (mimo że chińczyk zbiera dobre opinie) za 140-150 zł a spokojnie i 200l pociągnie :) o ile masz miejsce i w fundusze zastanów się :) na pewno filtracja będzie wydajniejsza, łatwiej taki sprzęt wyczyścić...
240l

Dawid
Avatar użytkownika
zimx
Donator
 
Posty: 356
Dołączył(a): 28 lip 2014, o 18:31
Lokalizacja: ok. Wałbrzycha

Re: Aquael Turbo 1000

Postprzez Isild » 16 paź 2015, o 08:39

Właśnie zastanawiałem się nad FZN-2, bo mam możliwość przebudowania mojego starego FZN-1 w FZN-2, bo wystarczy tylko dokupić obudowe i jeden pojemnik, tylko boli mnie trochę kaleczenie pokrywy, bo jak będę chciał je np później sprzedać z pokrywą to znacznie obniży jej cenę.
Nie mogę się zdecydować, kubełkowego raczej nie kupię, bo nie mam na to funduszy ;/
Avatar użytkownika
Isild
Użytkownik
 
Posty: 125
Dołączył(a): 20 cze 2014, o 13:57

Zostaw komentarz


Powrót do Ogólnie o sprzęcie

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

cron