Planuję wybrać się na giełdę na karmelkową, aby zakupić jakiegoś ładnego bojownika crowntail/halfmoon.
Jako że giełda jest otwarta od 9-13 chciałbym się dowiedzieć kilka informacji, bo nigdy tam nie byłem.
1. Którędy jako osoba indywidualna tam się wchodzi?
2. Jest tam jakoś widocznie opisane gdzie dokładnie mam się udać, czy muszę się pytać jakichś ochroniarzy gdzie mam iść, bo zmienia się hala w której są sprzedawcy?
3. Czy każdy sprzedawca jest uczciwy i nie próbuje wciskać kitu? Czy trzeba się kierować do jakiegoś znanego sprzedawcy, który siedzi na drugim końcu hali i tylko wtajemniczeni kupcy o nim wiedzą?
4. Można dostać tam bucki?
5. Jakie panują tam ceny, bo nie wiem ile gotówki mam wziąć, bo zgaduję że sprzedawcy preferują gotówkę, bądź w ogóle nie przyjmują karty.
Dodam, że pracuję niedaleko i planuję tam podejść w przerwie w pracy. Chciałbym kupić bojownika i jakieś bucki, ewentualnie jakieś nano roślinki.
Po zakupie wrócę do pracy i tu mam problem i pytanie zarazem.
Zanim bojownik trafi do akwarium to minie z 5-7h. Z czego 45 min to powrót autem do domu. Ani w firmie ani w aucie nie ma klimy

Zastanawiam się czy bojownik mógłby zostać przetrzymany w jakimś większym słoiku ustawionym z dala od okna i wiatraka z wodą z mojego akwarium, plus liściem dębu oraz rzęsą wodną/pistią i dodatkowo rośliną zakupioną na giełdzie. Oczywiście słoik przykryty pokrywką.
Czy to dobry pomysł? Wiem, że w sklepach trzymają te ryby w kubeczkach, ale głównie chodzi mi o stężenie azotu.