[
Moderator: Grupa DFA
piotr3939 napisał(a):No i gitara - a teraz za jakis czas powtarzasz ten proces dziesiatki - setki razy
piotr3939 napisał(a):No i pieknie ci teraz akwarium wychodzi na prosta - moje gratulacje - czyli moje i kolegow rady poskutkowaly ? A teraz zrob ,,tatusiowi,, przysluge i powiedz ile dajesz fosforu - bo musisz miec go bardzo malo skoro ci brazowieja rosliny i zielenice wchodza. Pozdrawiam ps. nie sadz anubiasow w podlozu - bo chodz moze teraz dadza rade - to jak je przygrzebie cos - to zgnija
ps2. Aha i zapamietaj sobie na przyszlosc - masz rosline wskaznikowa - nadwodke corymbose - jak ona zmienia kolor na taki od brazowawego - po czerwony badz fioletowy - to masz braki fosforu mily panie
Napisz ile dajesz - a powiem ci ile dac by bylo dobrze
ps3. ,,Tatko,, chce jeszcze wiecej roslin tysiace roslin - slabo 1 plan zarosniety - dawaj wiecej ziela
ps4. Fajnie ze posluchales rad - a nie jak niektorzy - raz ze nie sluchaja - a dwa ze nie dzialaja nic ku lepszemu - samo nie przyjdzie a u ciebie widze szanse na fajnego holendra
piotr3939 napisał(a):A ile to u ciebie polowa dawki ? Tzn. ile to ppm na tydzien wychodzi i jak podajesz ? ( ps. zrobiles blad - co to za bzdury ze fosfor to glony ??????? ) Jak masz duzo wegla - innych makro i mikro + co2 na maxa - to nie ma mowy o zadnych glonach ) Czekam na dane - precyzyjne
marcinch napisał(a):piotr3939 napisał(a):A ile to u ciebie polowa dawki ? Tzn. ile to ppm na tydzien wychodzi i jak podajesz ? ( ps. zrobiles blad - co to za bzdury ze fosfor to glony ??????? ) Jak masz duzo wegla - innych makro i mikro + co2 na maxa - to nie ma mowy o zadnych glonach ) Czekam na dane - precyzyjne
Kurcze bede musial poszukac tej kartki bo rozrobilem wszystkie sole w proporcjach tam opisanych od razu w bankach 5l i na tydzien daje 700ml
piotr3939 napisał(a):marcinch napisał(a):piotr3939 napisał(a):A ile to u ciebie polowa dawki ? Tzn. ile to ppm na tydzien wychodzi i jak podajesz ? ( ps. zrobiles blad - co to za bzdury ze fosfor to glony ??????? ) Jak masz duzo wegla - innych makro i mikro + co2 na maxa - to nie ma mowy o zadnych glonach ) Czekam na dane - precyzyjne
Kurcze bede musial poszukac tej kartki bo rozrobilem wszystkie sole w proporcjach tam opisanych od razu w bankach 5l i na tydzien daje 700ml
Jak to 700 ml na tydzien ??? I po kiego rozrabiasz tak duzo soli ???? Skoro sole zle przechowywane moga sie zepsuc ???? Szybko znajdz co i jak i ile tego po4 dajesz. Na co ku.wa az 5 L soli ? :):):):):):):) Na 10 lat chyba
piotr3939 napisał(a):Cos mi krecisz - po co ci ten aldehyd ? Ty podaj lepiej ile fosforu dajesz - a powiemy ci ile dawac wiecej - bo znowu glodzisz ku.zwa Wychodzisz na prosta a kombinowac zaczynasz po co ?
piotr3939 napisał(a):Wszelkie bielenia - to ogolnie rzecz biorac braki mikro, czesto z tego zelaza albo magnezu. Ja bym ci zaproponowal - minimalnie mikro zwiekszyc. To znaczy ze jak powiedzmy dajesz - to tylko przyklad 1,5 ml dziennie to ja bym to np. zmienil na 2 ml - i sobie tydzien poobserwowal. Takim moje zalecenie jest
piotr3939 napisał(a):Serku - wiem ze magnez to makro nie o to mi chodzilo - rosliny na makro zareaguja szybko - jak da dobrze - to zobaczy zmiany bardzo szybko - do tygodnia powinien widziec wszystko - jesli to magnez - poza tym - jak jest z wroclawia - to powinien miec Mg w kranie - no chyba - ze leje za duzo potasu i ma blokade - marcin - pokaz ta swoja kartke z nawozeniem - napisz ile czego teraz dajesz bo jak dla mnie to bardziej mikro albo zelazo - chyba ze przelales potas
piotr3939 napisał(a):Czy ja dobrze mysle czy ty masz wszystko rozrobione w jednej butelce ?????????? To znaczy ,, wiadrze ,, ????????? Jesli tak to powazny blad i musisz go szybko naprawic
piotr3939 napisał(a):No i tu blad - bo kazda sol powinno sie rozrobic osobno - no bo co zrobisz w sytuacji jaka np. masz - ze jednego skladnika zaczyna brakowac a ty zwiekszasz wszystko naraz zamiast tego - ktory jest limitowany ??? Po to ci napisalem na prv. zebys kupil osobno - a jak juz kupisz to porozmawiamy o rozrabianiu Zreszta - tego na sieci nie brakuje - i najlepiej rozrabiac sobie w malych 0,5 L buteleczkach np. po nesti. Ja tak robie albo po coli Dosc szybko sie zuzywa i zawsze masz ,, swieza ,, sol
piotr3939 napisał(a):To czego nie zwiekszysz delikatnie nawozenia i nie obserwujesz roslin tak jak pisalismy ?
Powrót do Glony - identyfikacja i zwalczanie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości