[
Moderator: Grupa DFA
kirysek88 napisał(a):
(...)W moim akwa oprócz aquqtanu i nitrivec nie używam żadnych innych nawozów:(...)
(...)a może jakieś inne naturalne sposoby?(...)
kirysek88 napisał(a):W moim akwa oprócz aquqtanu i nitrivec nie używam żadnych innych nawozów
kirysek88 napisał(a):wiem że to nie nawozy, przeciez napisałam że nie stosuję nawozów
kirysek88 napisał(a):no a czymś się posiłkować muszę...
Nie ma czegoś takiego jak co2 w płynie bo co2 to gaz a węgiel w płynie to inna bajka i na pewno nie zastąpi tegoż gazu. Regularne podawanie carbo(ALDEHYDU) w zalecanej dawce lub x2 zlikwidować powinno krasnale lecz to potrwa. Albo tak jak kolega iwagumi adi radzikirysek88 napisał(a):czytając niektóre wasze porady dla innych zdecydowałam się na c02 w płynie,
czyli podsumujmy:
- na 10000% mam krasnorosty
- muszę prędzej czy póxniej zaopatrzyc sie w test dla fosforanów i mierzyc ich stosunek z azotem
- kupić co2 i lac spokojnie nie bojąć sie o ryby i krewety
Aż mi ciśnienie skoczyło . Nikt tu nikogo za nikogo nie ma. Każdy chce pomóc i każdy z nas ma inny problem. Chętnie czytam posty i staram się wedle swej wiedzy doradzić. Ale często też zadaję pytania , które dla innych wydają się banalne. KTO PYTA, NIE BŁĄDZI.Pozdrawiamkirysek88 napisał(a):ojć nie myślałam, że az za takiego debila mnie macie
miroon napisał(a):http://www.chwastyakwariowe.pl/dyskusje ... 57525.html
kirysek88 napisał(a):w dzień napowietrzam
1. Jak mogę zmierzyć poziom(?) carbo- czy taki na co2 coś da? bo w sumie nielogiczne odrobinę mi się to wydaje?
2. Jeżeli ustalę już stosunek po4i no3 na zadowalającym mnie poziomie, to od tego momentu mam dolewać do akwa co tydzień stałą dawkę po4 juz 1 raz w tygodniu?
Powrót do Identyfikacja, pielęgnacja i nawożenie roślin
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość