[
Moderator: Grupa DFA
korzon napisał(a):Może być ciężko, czasem komplet używany z szafką za 500-600zł można kupic. Ale podstawowe rzeczy:szkło,pokrywa szafka i może filtr używany powinno starczyc
victus napisał(a):Pytanie czy masz miejsce i narzędzia do pracy własnej i trochę umiejętności majsterkowicza. W tym przypadku może troszkę z ceną zejść. W przypadku wszystkiego kupnego nowego raczej się nie zmieścisz w tej kwocie. Ew poszukaj jakiś używek, a wtedy w tej cenie będziesz mógł postawić coś troszkę większego, np 375L (150x50x50)
EDIT:
Do takiego akwarium (nie miałem ale często polecany) JBL E1500 lub E1501 (to to samo tylko mniej prądu zjada, nowsza wersja)
Na szybko:
http://allegro.pl/akwarium-420-litrow-i4056489416.html
http://allegro.pl/akwarium-240-l-bdb-st ... 41792.html
http://allegro.pl/zestaw-akwarystyczny- ... 11032.html
Przeliczyłem i jestem poniżej 10złeldonut napisał(a):1l = 10-100 pln
antek1981 napisał(a):. Zauważ że ta 300 ma nie wiadomo po co oklejone narożniki na dole z przodu. Chyba że możesz sobie podjechać i zobaczyć. Druga sprawa to szafka pod 300 nie jest zamykana, wszystko będzie się kurzyć, ale to tylko moja ocena.
victus napisał(a):Pewnie chodzi Ci o AquaBoroKoledze 375L się rozkleiło pewnego niedzielnego popołudnia, gdyby nie wzmocnienie poprzeczne to cała przednia szyba by znalazła się od razu na podłodze a tak to tylko lało się bokiem i akcja "ratowanie ryb". Rozkleił mu się przedni prawy górny narożnik patrząc od frontu. Całe szczęście, że to był dzień i ktoś w domu był, co gdyby to była noc lub środek tygodnia gdy wszyscy poza domem?
victus napisał(a):Pokrywa alumionowa jest chyba firmy Aquaboro, zapytaj czy szkło też. Do tego potrzebowałbyś jeszcze filtr, bo gość nie pisze nic o nim, poza tym zapytaj czy gdybyś faktycznie kupował to czy z rybami, bo średnio z Kołobrzegu z rybami jechać a wiadomo, od razu akwarium nie postawisz.
victus napisał(a):Pokrywa alumionowa jest chyba firmy Aquaboro, zapytaj czy szkło też. Do tego potrzebowałbyś jeszcze filtr, bo gość nie pisze nic o nim, poza tym zapytaj czy gdybyś faktycznie kupował to czy z rybami, bo średnio z Kołobrzegu z rybami jechać a wiadomo, od razu akwarium nie postawisz.
victus napisał(a):To ja bym się nie pisał na to na Twoim miejscuChytry 2 razy traci
victus napisał(a):To ja bym się nie pisał na to na Twoim miejscuChytry 2 razy traci
korzon napisał(a):Toś mnie wyprzedziłZnam faceta. Kupuję czasem u niego bo ma sklep. Godny zaufania
korzon napisał(a):Pogadaj z tym Markiem ma pickupa. Może wejdzie do niego i podwiezie za parę pln.
korzon napisał(a):To ten od którego kupujesz. W porządku gośc.
korzon napisał(a):Jakieś koce,szmaty powinny wystarczyc
korzon napisał(a):;) ''marcinch'' gdybyś się rozmyślił z kupnem akwa. to daj ''cyne'' np. na PW.
korzon napisał(a):To jak się nie wyrobicie na zakrętach to wtedy daj znaka - ale cena idzie w dół
korzon napisał(a):Aaaaj. A tak śledzę TABLICĘ. Jakoś mi umknęło. Fajne szkło. Jak postawisz baniak to masz dac foty na forum. Jaki mniej więcej biotop???
Widziałem, pewnie to samo szkło ale ta szafka jakaś taka bez drzwiczek. Zapytam czy samego szkła nie chce sprzedać. Odnośnie kamieni morskich to nie wiem jakie masz ale np. piasek z morza się nie nadaje.marcinch napisał(a):To nie to samo szkło?
korzon napisał(a):Widziałem, pewnie to samo szkło ale ta szafka jakaś taka bez drzwiczek. Zapytam czy samego szkła nie chce sprzedać. Odnośnie kamieni morskich to nie wiem jakie masz ale np. piasek z morza się nie nadaje.marcinch napisał(a):To nie to samo szkło?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość