[
Moderator: Grupa DFA
zimx napisał(a):Pochwal się zbiornikiem, skoro dyski takie piękne
Andrzej napisał(a):Witaj Robercie. Kurcze dopiero teraz zaskoczyłem z kim pisałem na PW.
Rybska masz przepiękne Gratuluję i mam nadzieję, że zostaniesz tu na forum na dłużej.
Piotrek.P. napisał(a):Nie szkoda Wam odławiać ich ze środowiska dla zamknięcia w szklanym pudle?
Robert M. napisał(a):
Dobre pytanie.
Patrząc w ten sposób nie powinniśmy żadnych zwierząt mieć na stanie, prawda? Żadnej świnki, ptaka, czy pająka.
A jak inaczej je pokazać, opisać ich zachowania i dać radość wielu ludziom?
Robert
Piotrek.P. napisał(a):Jeżeli ludzie już zrobili kiedyś psikus przyrodzie i odłowili ryby aby je "powielać" to wypada odpuścić już tym co żyją w naturze. Bo to tylko i wyłącznie chodzi o zaspokojenie swoich "ambicji" lub zachcianek. Rozumiem że każdy chce mieć "ego" na wysokim poziomie ale dla mnie to już głupota, to samo tyczy się zwierząt w cyrkach. To takie moje skromne zadanie.
Robert M. napisał(a):Piotrek.P. napisał(a):Jeżeli ludzie już zrobili kiedyś psikus przyrodzie i odłowili ryby aby je "powielać" to wypada odpuścić już tym co żyją w naturze. Bo to tylko i wyłącznie chodzi o zaspokojenie swoich "ambicji" lub zachcianek. Rozumiem że każdy chce mieć "ego" na wysokim poziomie ale dla mnie to już głupota, to samo tyczy się zwierząt w cyrkach. To takie moje skromne zadanie.
Powiem Ci na ucho - masz rację i zgadzam się z Tobą. Nie wiem tylko czy ta Twoja skromność to nie troszkę hipokryzja
Czyżbyś nie miał żadnych ryb?
Robert
rutek6 napisał(a): Ciężko jest porównać moje skalary do tresowanego lwa w cyrku . Ja staram się o wspaniałe warunki i stwarzam odpowiednie parametry wody po to, aby ryba czuła się jak w naturze .Lew musi potrafić sikać na tresera ,ważne że kasa za to leci .
To tak w skrócie, nie mam zamiaru nikogo wnerwić przed świętami ale myślę że takie właśnie Forum itp. są po to aby pomóc i przybliżyć problemy w trzymaniu dzikich i hodowlanych ryb i nie tylko.
Sam posiadam parę sztuk dzikich skalarów i gdyby nie wiedza od innych, dawno byłyby w wiecznej Amazonii.
WESOŁYCH ŚWIĄT!!!
Warto przekonać ryby do takiej diety. Zamiast na lekarstwa, możemy pieniądze przeznaczyć na lepsze żywienie.
Patrząc w ten sposób nie powinniśmy żadnych zwierząt mieć na stanie, prawda? Żadnej świnki, ptaka, czy pająka.
kixer napisał(a):Wybacz, ale to nie jest żaden artykuł, a jedynie reklama produktu który sprzedajecie,
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość