No to tak... Regał kupiłem w markecie budowlanym LM. Nie pamiętam już jaki to był ale na pewno nośność półki była określona na 150 lub 250kg. Regał jest dzielony tzn każda noga składa się z 2 elementów co na pewno nie jest dobre ale akurat ponieważ chciałem regał obudować nie przejmowałem się tym za bardzo. Obudowa usztywnia stelaż. Są oczywiście lepsze stelaże i gdybym o tym wcześniej wiedział to kupiłbym pewnie lepszy. Główną wadą tego co ja kupiłem są bardzo cienkie półki (około 5-6mm) dlatego zespawałem sobie dodatkowe podpory i uzupełniłem stelaż.
Po skręceniu stelaża dokręciłem po bokach drewniane kantówki 2,5x4,5cm (prawdopodobnie są to łaty do konstrukcji dachu)(zrobię fotki i wkleje je później).Spełniają one 3 zadania. Usztywniają te dzielone nogi, umożliwiają łatwe mocowanie boków obudowy oraz po ich zamontowaniu powstaje wygodna przerwa techniczna to puszczania przewodów zasilających.
Formatki płyty zamawiałem w fmie SpecHaus na ul Sikorskiego.
Tak to wygląda aktualnie.

Jak widać kantówka jest mocowana obok nogi widać wkręt mocujący. Ta blenda przednia pionowa jest mocowana na kołki do bocznej ścianki, jak widać trochę odstaje od nogi (i chyba nie jest mocowana do nogi). Coś tam chodziło o zachowanie konta prostego. Wygląda to jak najbardziej ok. Natomiast ta blenda pozioma jest mocowana bezpośrednio do stelaża i dlatego jest lekko cofnięta. Moim zdaniem jest ok.

Tu widać wzmocnienie pod półką. Półki okleiłem aluminiową folią spożywczą grubą żeby półka odbijała światło.
Aha no i nie wiem czy wspominałem ale w budowie tego regału wzorowałem się na regale zbudowanym przez naszego forumowego kolegę Tomka - TomHura.