Nadszedł czas na zmiany i mniejszy zbiornik. Hardscape oparty na kamieniach a to wszystko za sprawą Pawła z NAAcademy, i jego aranżacji podczas nocy w siedzibie ADA Polska która mi się spodobała. Start na ADA Amazonia New, który zrobiłem będzie Dry Start czyli suchy start. Trwać będzie od 4-8 tygodni ale sam nie wiem ile wytrzymam bez kompletnego zalania zbiornika. A teraz trochę szczegółów
Zbiornik : 60x40x36 OptiWhite by Przemo (Przemek Wieczorek) 100% polecam zbiornik wykonany rewelacyjnie
Oświetlenie : HQI 70W Philips 6500K ale będzie zmiana na ADA HQI 150W Green
Podłoże : 2xADA Amazonia New, 2L Power Sand S, Bacter 100, Tourmaline BC, Clear super, Penac W, Penac P zakupy w NAShop.pl
Filtracja : Eheim 2217 z wypełnieniem ADA Bio Rio + ADA NA Carbon + ADA Palm Net
Dekoracja : około 20-25kg Gray Stone
Nawożenie : Co2, Linia nawozowa ADA
Flora : Hemiantus callitricoides cuba, Staurogyne Respan, Eleocharis parvula, Utricularia gramminifolia, Hydrocotyle Sp. Japan
Fauna : uzupełnie
Teraz tylko trzeba czekać aż zwiększy się masa roślin czyli jakieś 4-8 tygodni. Zaś jeżeli chodzi o suchy start, postaram się w ekspresowo wytłumaczyć dlaczego się zdecydowałem. Mała masa roślin, bogate podłoże = glony 100% a tak spokojnie bez glonów i niespodzianek start