Witam
Od niedawna stałam się posiadaczką akwarium 200L, od kolegi który się pozbywał....
Akwarium mam z szafką + filtr Fluval305 + pokrywa.... jednak plastik w pokrywie popękał od działania wilgoci i ciepła (nie ma co reperować nawet) wiec zrobię sobie nową pokrywę...
Szafkę też muszę dopracować ponieważ kolega wcale się nie interesował jej wyglądem ani zabezpieczeniem jej przed takim ciężarem.....
Samo akwarium rok temu kleił na nowo bo mu zaczęło przeciekać ..... wiadomo dlaczego skoro blat się wyginał to działało to też na szyby, aż dziwne że mu akwarium na pół nie pękło ...
To teraz kilka fotek ....
Akwarium trochę brudne bo koleś na szybko się go pozbywał, dostałam kilka kamieni piaskowca + dużo piachu kwarcowego
1dfa.jpg
Oto jak wygląda szafka.... aż strach pomyśleć że się nie rozpadła, do tego blat z góry jest wygięty i od spodu pęknięty, ściany boczne są ok...
2dfa.jpg
3dfa.jpg
4dfa.jpg
Nie ma co już reperować, plastik kruszy się w palcach ...
5dfa.jpg
6dfa.jpg
Trza to jakoś wygładzić
może zdrapać tą wierzchnią warstwę i nowy nałożyć i ładnie wygładzić?
7dfa.jpg
8dfa.jpg
Brzydko poklejone jest akwarium..... sprawdzałam czy nie przecieka i działa dobrze ..... tylko przydałoby się jakoś wygładzić ten nadmiar silikonu....
Planowany biom.... Ameryka Południowa ... planowana obsada : Pielęgniczki kakadu (harem) + około 20 szt bystrzyka amandy + około 20 szt kirysków pigmejskich + może z 10 szt Pstrążenicy
Oczywiście na razie to są wstępne plany ....
Ale ma większe akwarium
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.