. |
---|
Drodzy akwaryści! Z wielką przykrością informuję, że związku z brakiem aktywności naszego forum, zostanie ono zamknięte w ciagu 5 dni począwszy od dzisiaj. Proszę skopiować swoje dane, aby nie stracić ich bezpowrotnie. Start forum 15-12-2009 zamknięcie forum 11-12-2024 Serdecznie dziekujemy za te 15 lat dzielenia się wspólną pasją |
[
Moderator: Grupa DFA
piotr3939 napisał(a):Nie dziw sie - bo masz duzy azot - nie masz wogole fosforu - to twoje 0,1 to zwykle duze zero ,, 0 ,, - dlatego jak dodasz mikro - to masz nitki - po co skracasz do 6 godzin ??? Rosliny nawet nic nie skorzystaja z tego. I nie narazie docelowo do 10 - tylko niech te 10 godzin to bedzie max dla twojego akwarium - nie swiec wiecej bo nie dasz sobie rady. Masz glodne rosliny i tyle
Pierdyknij do wody od razu 1,5 ppm PO4 i monituj jak ci NO3 spada - dawaj delikatnie mikro - od razu 8 godzin swiatla i podkrec gazu - bo jego podaz wzrosnie diametralnie - zobaczysz
leszek napisał(a):Witam,
Pomiary ok godziny 20 dzisiejszego wieczoru:
PO4 kolor pomiędzy 1 a 1,5 na moje oko zbliżone bardziej do 1, wg mojej słabej znajomości kolorów 1,2
NO3 stawiam na ok 16 wg mnie ciężko jest określić dokładnie pomiar ponieważ skala dla mnie jest zbyt nieprecyzyjna..
Dzisiaj zauważyłem małe objawy bąblowania, bąble nie są widoczne na roślinach jednakże gdy delikatnie nimi poruszymy tlen ulatnia się małymi kropelkami ku powierzchni tafli wody.
Dzisiaj wieczorem nie dodaje fosfo do wody, kolejne testy zrobię jutro o 6 rano i wtedy uzupełnię braki fosfo wg testów, mam nadzieję, że nie jest to błędem z mojej strony...
Powrót do Identyfikacja, pielęgnacja i nawożenie roślin
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości