. |
---|
Drodzy akwaryści! Z wielką przykrością informuję, że związku z brakiem aktywności naszego forum, zostanie ono zamknięte w ciagu 5 dni począwszy od dzisiaj. Proszę skopiować swoje dane, aby nie stracić ich bezpowrotnie. Start forum 15-12-2009 zamknięcie forum 11-12-2024 Serdecznie dziekujemy za te 15 lat dzielenia się wspólną pasją |
[
Moderator: Grupa DFA
szumu napisał(a):Czy ktoś może spotkał się z rośliną jak na zdjęciu i wie może co to jest? Z zachowania to mogę powiedzieć, że trudna, często skręca jej się stożek wzrostu, na zdjęciu akurat mam zdrowy (tak mi się wydaje) pęd.
Nalepiok napisał(a):szumu napisał(a):Czy ktoś może spotkał się z rośliną jak na zdjęciu i wie może co to jest? Z zachowania to mogę powiedzieć, że trudna, często skręca jej się stożek wzrostu, na zdjęciu akurat mam zdrowy (tak mi się wydaje) pęd.
Nie wiem czemu ale skojarzyła mi się z Ludwigią sp. mexico (skąd ją masz?)
frasunek30 napisał(a):Nalepiok napisał(a):szumu napisał(a):Czy ktoś może spotkał się z rośliną jak na zdjęciu i wie może co to jest? Z zachowania to mogę powiedzieć, że trudna, często skręca jej się stożek wzrostu, na zdjęciu akurat mam zdrowy (tak mi się wydaje) pęd.
Nie wiem czemu ale skojarzyła mi się z Ludwigią sp. mexico (skąd ją masz?)
szumu napisał(a):Nie wiem skąd ją mam, mexico nigdy nie kupowałem, mam kilka ludwig i wszystkie są dużo łatwiejsze od tej rośliny, może poza brevipes, która jest chimeryczna.
frasunek30, ta Twoja wygląda trochę jak Scindapsus, puściła jakieś nowe liście?
edinio47 napisał(a):Agnieszko, patrząc na to zdjęcie można tylko zgadywać jakie to ziele. Stawiam więc na Lobelia cardinalis.
Powrót do Identyfikacja, pielęgnacja i nawożenie roślin
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość