Niestety podczas przeprowadzki polamał mi się skimmer (ten tulipan) od mojego kubła. Ktoś wie gdzie mógłbym ów nabyć? Może komuś zbywa? Ogólnie niebyłby mi potrzebny, ale walcze bezskutecznie z kożuchem bakteryjnym, a słyszałem, że skimmer rozwiązuje problem raz a dobrze.
Myślałem. Jeśli nikt nie zaproponuje gdzie mogę taki nabyć, albo nie będzie posiadał na zbyciu we własnych zbiorach to napewno zrobię. Upieram się przy dedykowanym bo napewno wyglądać będzie estetyczniej. Jeśli sie nie uda, zrobię DIY.
Też mam filtr HW 302 ale nie używałam od niego skimmera bo nie sięga mi do tafli wody wiec zakupiłam sobie skimmer Fluval i jest gicior ( tylko trzeba go dobrze ustawić żeby powietrza nie zaciągał )
Zawsze możesz użyć deszczownicy, dać delikatnie pod tafle wody i ustawić trochę po kątem do góry i tez powinno zdać egzamin. U mnie z tym filtrem tak to działa
Mi natomiast takie ułożenie deszczownicy nic nie dało.... tam gdzie wylatywała woda robił się "placek" wody bez błony a ona się poprzesuwała tylko, ile ludzi tyle opinii