przez Ygryska » 29 lut 2016, o 00:45
Ja w Jeleniej chyba już z sentymentu najbardziej lubię zoologa Żako, koło ryneczku. Jak dla mnie najbardziej zadbane akwaria i całkiem spory wybór, nawet krewetek i ceny chyba najniższe. Od jakiegoś czasu jest nowy sklep zoologiczny w Tesco,w miejscu bawialni. Ceny zwierząt znośne, reszta niekoniecznie. Akwaria w miarę czyste, choć do ideału daleko no i ostatnio ospa wśród samiczek bojownika. Dziś odwiedziłam Aquaelzoo w galerii i prawie rwałam włosy z głowy, bo KAŻDE akwarium było zasyfione! W większości sinica, do wyboru do koloru, brunatnice na szybach to już chyba standard. Raz było posprzątane i śmiałam się, że chyba kontrolę mieli, że taki porządek. Rybia ospa też do spotkania,a na zwrócenie uwagi że ryby chore usłyszałam"Naprawdę? A które? To ja będę musiała to zgłosić szefowi". Kilka dni później, ryby nadal chore i zero informacji że ryby sa w kwarantannie (np w Żako, gdy gupiki były chore od razu usłyszałam informacje, że nie są na sprzedaż). Inna sytuacja w Aqua, dziewczyna kupuje pokarm dla rybki (w rozmowie wyszło, że ma jedną) oczywiście ten w największym opakowaniu, delikatnie sugeruje że dla jednej rybki wystarczy małe opakowanie na co sprzedawczyni miażdżąc mnie wzrokiem: duży wystarczy na dłużej... Wobec takiej argumentacji nie pozostało mi nic innego jak sobie iść i swoje pomyśleć. Personel też posiada wysokie kwalifikacje, po prosząc osamiczkę molinezji ta łapie samca..