[
Moderator: Grupa DFA
MasterBlaster napisał(a):To, co razi w ich sklepie stacjonarnym, to brak cen na towarach, co jest niezgodne z przepisami, ale to już inna kwestia.
Serqu napisał(a):Sklep sprzedał ci dokładnie to co było w opisie aukcji. Nie bardzo rozumiem dlaczego miałby jeszcze coś dorzucać. Jeśli jest ci to potrzebne to zawsze możesz dokupić. Sklep nie ma obowiązku pisać czego zestaw nie zawiera, choć jest to tzw. dobra praktyka.
kickbass napisał(a): na allegro jest jeszcze jedna aukcja z uzupełnieniem testu na potas http://allegro.pl/show_item.php?item=5284441850 Napisałem do użytkownika rol-wit co ten test zawiera i czy zawiera proszek. Oto co mi odpisał: "Uzupełnienie zawiera zarówno wodę dejonizowaną jak i proszek będący odczynnikiem potasu do wyznaczania jego stężenia w wodzie. Zestaw zawiera także próbówki i pipetę. Pozdrawiam"
Teraz już nic nie rozumiem
Swoją drogą postawa naszego admina broniąca sklepu moim zdaniem jest nie na miejscu
slavio napisał(a):jak to co.... zabrakło w Plantice proszku, to wyciągneli... bo poprzecież RO nie będą wyciągać.
slavio napisał(a):Opisali sprzedawany produkt znakomicie, a ty dałeś się nabrać ..... jak dziecko.
marcin2983 napisał(a):
Swoją drogą postawa naszego admina broniąca sklepu moim zdaniem jest nie na miejscu.
marcin2983 napisał(a):Ja natomiast uważam że postępowanie sklepu może i jest zgodne z przepisami ale conajmniej nieetyczne.
Serqu napisał(a):(...) kiedyś byłem w podobnej sytuacji. Kupując coś na allegro nie doczytałem opisu i miałem później pretensje tylko do samego siebie. Od tej chwili dokładnie czytam opis i ewentualnie zadaję pytanie sprzedajacemu, jeśli mam wątpliwości.
krzys4886 napisał(a):Zoolek TEST REFIL K potas 25 pomiarów WROCŁAW
moim zdaniem plantica łamie prawo w rażący sposób, sam tytuł aukcji wskazuje na produkt dający możliwość wykonania 25 testów.
Serqu napisał(a):Jeśli możesz to wklej tutaj treść maili jaki wysłałeś i otrzymałeś od Zooleka i prześlij na naszego forumowego maila dfa.net.pl@gmail.com.
Informacja ta diametralnie zmienia postać rzeczy.
Wciąż nie odnalazłem miejsca w którym stawałem po stronie sklepu, zresztą nie tylko ja, ale w tym momencie to już mało ważne.
Na podstawie powyższych informacji uważam że tematu nie należy tak zostawić.
Najpóźniej w weekend wystosujemy maila do Plantici w imieniu użytkowników i administracji forum, w formie "listu otwartego" i również w takiej formie poprosimy o odpowiedź i ustosunkowanie się do zarzutów. Dodatkowo zwrócimy się z prośba o dodanie informacji do opisu akcji, że zestaw jest niekompletny i uniemożliwia wykonanie testów. Dzięki temu mam nadzieje uchronimy kolejnych użytkowników przed kupnem. Oba maile wkleimy w ten temat.
Serqu napisał(a):Wciąż nie odnalazłem miejsca w którym stawałem po stronie sklepu, zresztą nie tylko ja, ale w tym momencie to już mało ważne.
korzon napisał(a):Podsumowując, zawsze dokładnie czytajmy ogłoszenia kupując przez internet.
Sprzedawcy stosują coraz wymyślniejsze chwyty. Ostatnio przeglądałem all... i było ogłoszenie: Kompletny zestaw co2. Na zdjęciu wszystko jak trzeba: butla,reduktor,dławik itp. Ale wbrew temu co było w tytule i na fotce, małym druczkiem: zestaw nie zawiera butli-u dołu strony.
Tytuł i foto przeczą temu co jest faktycznie przedmiotem sprzedaży, no ale sprzedający nas ''nie oszukał'' bo umieścił info że butli nie ma. Nie powinno się stosować takich metod moim zdaniem bo to też oszustwo tylko w wyrafinowany sposób i zgodnie z prawem.
marcin2983 napisał(a):A ja jestem ciekawy czy sklep nie zmienił podejścia bo się wystraszyli rozgłosu na forum wkoncu jest tu sporo ich klientów, i że sprawa trafiła do zooleka. A ile osób oszukali wcześniej to ich zysk...
Serqu napisał(a):Ok. Czy w związku z wyjasnieniem sprawy temat listu pozostaje aktualny czy uznajemy sprawę za zakończoną?
marcin2983 napisał(a):Przepraszam. Oczywiście masz rację. Nie można tu mówić o oszustwie bo wszystko było w opisie aukcji. Zatem zmieniam moje stanowisko - uważam że osoby które kupiły to uzupełnienie w tym sklepie są same sobie winne. Informacja w tytule że można przeprowadzić testy nie mogła być w żaden sposób źle zrozumiana wszak w opisie nikt nie pisał że jest tam proszek. Niniejszym zatem cofam wszystkie swoje krytyczne słowa pod adresem Bogu ducha winnego sklepu.
Szymijohn napisał(a):asiu idź przeproś ciocię, za to, że powiedziałeś, że jest głupia!
Ciociu Przepraszam, że jesteś głupia.
Sorki za oftop ale po poście Marcina nie mogłem się powstrzymać
Najważniejsze, że "przyjęli na klatę" umówmy się... swoją "złą praktykę"
kickbass napisał(a):Sprawa wyjaśniona. Plantica przeprosiła i dosłała proszek, zoolek przysłał drugi. Wcześniej zakupiłem trzeci.
Testów na potas teraz to mam na 5 lat
miroon napisał(a):Hhee?
Aleś się obłowił , będę korzystał z tego tematu jako instrukcji jeśli mi czegoś zabraknie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość