[
Moderator: Grupa DFA
Wrokla napisał(a):I kolanka wzmocnić, i się rozciągać... Trzeba przecież umieć wyciągnąć kosiarkę spod szafki. Proponuję Mel B. i pilates Nawet ja daję radę 1,5h dziennie, to co facetowi szkodzi?
A może coś więcej o tym heniu? Brązowy i co dalej? Albo co wcześniej? Młode pędy ok, tylko spody jakieś buro-brązowe? Pojawiały się jakieś glony?
przerwa_92 napisał(a):Kosiarki nie skaczą, woda im odpowiada to nie mają po co "uciekać"
przerwa_92 napisał(a):A heniu jest ze sklepu, tam był w koszyczku i wyglądał idealnie, u mnie na początku zaczął brązowieć, a po czasie jak się zaaklimatyzował to nowe pędy rosną już zdrowe i nie brązowieją, natomiast część która jest brązowa odpowiada wielkości henia w dniu zakupu.. Brązowe listki sięgają do około połowy wysokości.
Wrokla napisał(a):I wszystko jasne! Kupiłeś emersa, więc liście "nadwodne" nie dają rady pod wodą i muszą obumrzeć Naturalna kolej rzeczy. Właśnie chciałam się pytać, czy mu nie za ciemno, skoro góra jest piękna, a dół średnio przypomina znane mi objawy niedoborów, a tu masz rozwiązanie
zimx napisał(a):Nie do połowy, a cały po prostu Twój duży henio puści nowe pędy, a te sadzonki co kupiłeś rozpadną się, a te nowe będą rosnąć już normalnie.
zimx napisał(a):Nowe sadzonki będą dobrze rosły, a stare zostaw na razie, niech puszczą więcej pędów, z resztą zrobisz jak będziesz uważał za słuszne
Wrokla napisał(a):I wszystko jasne! Kupiłeś emersa, więc liście "nadwodne" nie dają rady pod wodą i muszą obumrzeć Naturalna kolej rzeczy.
przerwa_92 napisał(a):
Glonu póki co zero.
miroon napisał(a):Poczekaj aż będziesz miał młode odrosty 5-7 cm, wtedy odetnij je i w miejsce starej rośliny je posadź.Robię tak zawsze po roku jak z cięcia po cięciu dorasta u mnie do lustra wody (60cm) bo dolne partie nie wyglądają już zbyt ładnie i odrywa się od podłoża. Sądzę nowe szczepki i tak w kółko można.
Powrót do Identyfikacja, pielęgnacja i nawożenie roślin
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości