[
Moderator: Grupa DFA
rrudy666 napisał(a):nie pomyślałem o rozsadzeniu i ocięciu - dzięki! kartony są rozwiązaniem tymczasowym- są tylko z przodu, z tyłu jestpodwyżsenie/półka. Nie chciałem, żeby akwa było takie schowane.
rrudy666 napisał(a):nie pomyślałem o rozsadzeniu i ocięciu - dzięki! kartony są rozwiązaniem tymczasowym- są tylko z przodu, z tyłu jestpodwyżsenie/półka. Nie chciałem, żeby akwa było takie schowane.
Serqu napisał(a):Napisz coś więcej o akwarium.rrudy666 napisał(a):nie pomyślałem o rozsadzeniu i ocięciu - dzięki! kartony są rozwiązaniem tymczasowym- są tylko z przodu, z tyłu jestpodwyżsenie/półka. Nie chciałem, żeby akwa było takie schowane.
Czyli jak dobrze rozumiem to połowa akwarium stoi na półce a połowa na kartonie.
W ten sposób prosisz się o kłopoty. Jest to najprostsza droga do pęknięcia dolnej szyby i zalania mieszkania.
Postaw akwarium na równej powierzchni i najlepiej na jakiejś gąbce.
Serqu napisał(a):
Czyli jak dobrze rozumiem to połowa akwarium stoi na półce a połowa na kartonie.
W ten sposób prosisz się o kłopoty. Jest to najprostsza droga do pęknięcia dolnej szyby i zalania mieszkania.
Postaw akwarium na równej powierzchni i najlepiej na jakiejś gąbce.
Serqu napisał(a):Napisz coś więcej o akwarium.
Szymijohn napisał(a):To znaczy jest brązowy nalot czy "schnie"
Wysłane z mojego GT-I9105P przy użyciu Tapatalka
PETER napisał(a): robiłeś próbę z kwasem ?
rrudy666 napisał(a):Po drobnej rearanżacji
Szymijohn napisał(a):Wina światła lub brak równowagi chemicznej.
Jakie masz światło (rodzaj, barwa, moc)
Zrób fotkę roślince
Wysłane z mojego GT-I9105P przy użyciu Tapatalka
Szymijohn napisał(a):Zrób fotkę roślince
Szymijohn napisał(a):A jak korzenie?
Nie są brązowe, podgnite?
Ta "zwykła żarówka" to tzw energoszczędna czy żarnikowa normalna klasyczna żarówka?
korzon napisał(a):Nic nie piszesz o nawożeniu,samo carbo nic nie da po za tym że glona nie będzie. Samą wodą rośliny nie pociągną długo.
PETER napisał(a):
robiłeś próbę z kwasem ?
Nie mam pojęcia nawet co to znaczy. Jak je się robi?
Glony nitkowate to jedne z najgorszych do zwalczenia. Ja carbo w płynie zwalczyłem je.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość