[
Moderator: Grupa DFA
korzon napisał(a):Na pewno wszelkie microsoria i anubiasy , hydrocotyle sp.japan też się będzie piąc na korzeniu
Serqu napisał(a):U mnie na lawie rośnie Hygrophila Pinnatifida.
bwhs napisał(a):Serqu napisał(a):U mnie na lawie rośnie Hygrophila Pinnatifida.
Zaszczepiłeś ją tam oryginalnie czy tak jak ma w opisie - roślina rosnąca w podłożu puściła boczne pędy, które uczepiły się lawy?
ali1986 napisał(a):Jak zauwazyles wcześniej massacra dodał inny temat gdzie szuka roślin o umiarkowanym/ malym zapotrzebowaniu na swiatlo.
I ten temat jest pewnie kontynuacja temtego.
Z tego co wiem to najpierw musisz ja wsadzić do podloza, a później to nawet po sciane może się piac.
korzon napisał(a):ali1986 napisał(a):Jak zauwazyles wcześniej massacra dodał inny temat gdzie szuka roślin o umiarkowanym/ malym zapotrzebowaniu na swiatlo.
I ten temat jest pewnie kontynuacja temtego.
Z tego co wiem to najpierw musisz ja wsadzić do podloza, a później to nawet po sciane może się piac.
Znam oba tematy. U mnie hydrocotyle rosła zarówno przy 140w na 200l jak i przy stand.60w na 200l(lecz duuużo wolniej) ale rosła. Moim zdaniem można wsadzic w podłoże ale na korzeniu zamocowana też będzie rosła lecz ku dołowi.
massacra napisał(a):Mam prośbę do tych, którzy temat roślin mają w miarę opcykany, jakie rośliny można zaszczepić na korzeniach/kamieniach bez konieczności sadzenia ich w podłożu ? Nie chodzi mi o mchy.
Towle napisał(a):Pellie też jak zamontujesz do korzenia to bedzie rosła
Inekane napisał(a):Pelia to wątrobowiec. Mszaki też są wątrobowcami ale z tego co wiem pelia mchem nie jest.
Powrót do Identyfikacja, pielęgnacja i nawożenie roślin
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości